Šport > Nogomet
340 ogledov

Na tekmo z rezervisti, selektor pravi, da ima 11 'težav'

Erling Braut Håland Profimedia
Tudi evropsko nogometno ligo narodov vse bolj kroji pandemija novega koronavirusa.

Potem ko so morali prestaviti enega od obračunov lige B, so danes v ukrajinski izbrani vrsti potrdili že sedem pozitivnih primerov, medtem ko bodo Norvežani v Avstrijo pripotovali z rezervno ekipo.

Doslej je bila Evropska nogometna zveza (Uefa) primorana prestaviti le en obračun, in sicer prav norveškega proti Romuniji, ki ni smel biti odigran zaradi strogih norveških ukrepov v boju proti novemu koronavirusu. Vsi tamkajšnji nogometaši, ki so bili prvotno vpoklicani v reprezentanco, morajo po higienskih protokolih zdaj opraviti še 10-dnevno karanteno.

To je, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, razjezilo nemške nogometne klube, ki želijo svoje igralce nazaj še pred iztekom karantene. Med njimi je tudi Borussia Dortmund, ki računa na to, da se bo lahko njihov zvezdnik Erling Haaland vrnil v Nemčijo, četudi je bil v stiku z okuženim nogometašem Omarjem Elabdellaouijem.

cristiano ronaldo Stroga pravila Šport Ronaldo na Hrvaškem, nihče mu ne sme bližje od desetih metrov Dante Rossi Video Šport Kako malo je treba: ne boste verjeli, zakaj je točil solze sreče!

Zaradi pozitivnih primerov so na Norveškem sestavili B ekipo, ki pa bo v Avstriji velika neznanka. Nenazadnje tudi za nadomestnega selektorja Leifa Gunnarja Smeruda. Ta je na vprašanje, s koliko težavami se spoprijema pred sredinim obračunom z vodilnim moštvom skupine 1 v ligi B, odgovoril: "z enajstimi".

Tudi sestava ukrajinske enajsterice bo težavna, potem ko se kopičijo primeri covida-19 med varovanci Andrija Ševčenka stopnjujejo. Novo testiranje je namreč razkrilo še tri dodatne pozitivne primere, s čimer se je skupno število okuženih nogometašev povzpelo na sedem.

Dva od na novo pozitivnih ukrajinskih nogometašev sta nazadnje igrala proti Nemčiji (1:3), in sicer Jevgenij Makarenko ter Edvard Sobol. Ukrajince v torek čaka obračun proti Švici, za zdaj pa po poročanju dpa še ni jasno, kakšna bo usoda obračuna, saj bodo imele zadnjo besedo švicarske oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice