Šport > Nogomet
6430 ogledov

Zahović s temi besedami "ubil" slovensko elito

nogomet Olimpija-Maribor Saša Despot
Alfa in omega vijoličastega kluba Zlatko Zahović je slovenski prvoligaški eliti poslal jasno sporočilo.

Športni direkor Maribora Zlatko Zahović je v izjavi za uradno spletno stran slovenskega prvoligaša podal svoje mnenje o dogajanju na nedeljski tekmi v Fazaneriji, kjer sta bila izključena dva nogometaša Maribora. 

Derbi med Mariborom in Olimpijo Igrajo se z ognjem Šport Mariborčani so bili jezni, zdaj jih je samo še sram

Srečanje se je končalo z neodločenim izidom (2:2), kar je bil že drugi zaporedni remi Mariborčanov in Murašev. Moštvi sta se namreč le nekaj dni prej pomerili na povratni polfinalni tekmi Pokala Slovenije (1:1), v finale pa so s skupnim izidom 2:1 napredovali vijoličasti.

"Res smo uživali v tem tednu, na dveh zanimivih gostovanjih. Odigrali smo dve tekmi na evropskem nivoju, se uvrstili v finale pokala in osvojili novo pomembno točko v boju za naslov prvaka, pohvaliti pa je treba obe ekipi. Po 30 letih v nogometu lahko rečem, da sem v Murski Soboti užival v nivoju nogometa in ozračju na stadionu," je uvodoma povedal Zahović, nato pa izrekel veliko pohvalo na račun Mure ter istočano razvrednostil preostalo prvoligaško konkurenco.

"Znova se je izkazalo, da nas le Mura lahko v slovenskem prostoru spravi do limita. So edina ekipa, o kateri moramo razmišljati pri pripravi strategije."

Zlatko Zahović

"Znova se je izkazalo, da nas le Mura lahko v slovenskem prostoru spravi do limita, v veliki meri po zaslugi njihovega trenerja, ki se je vseh najpomembnejših nogometnih zakonitostih, kako tekmovati, naučil v našem klubu. So edina ekipa, o kateri moramo razmišljati pri pripravi strategije. Čestitam Muri, njihovim navijačem na kulisi na tribunah in vsem našim navijačem, ki so nam znova pomenili veliko podporo. Odigrali smo dve pravi, evropski tekmi. Videli smo vse, kar lahko nogomet ponudi na najvišjem nivoju," je delo nekdanjega nogometaša in strateg Maribora Anteja Šimundže pohvalil Zahović.

maribor mura | Avtor:
Športni direktor seveda ni mogel mimo sodniški odločitev Mateja Juga. "Matej Jug bi lahko obe situaciji ob izključitvah naših igralcev drugače presodil, vendar je treba izpostaviti, da mu verjamemo. Menim, da niti pri eni niti pri drugi odločitvi ni šlo za namero, ampak trenutek, v katerem se človek lahko odzove tako ali drugače. Nogomet je strast, vsi udeleženci so pod pritiskom, s povečanim srčnim utripom. Matej Jug je impulziven in je tako ravnal. Toda bil sem v bližini, oddaljen le nekaj metrov in pri nobeni situaciji ne moremo govoriti o nameri. O tem sem prepričan. Kar velja za sodnika, velja tudi za igralca. Verjamem tudi Vršiču in Pihlerju, zato odgovorno trdim, da pri njunih potezah ni bilo prisotne nobene namere," je dejal.

Vijoličasti so bili kritični tudi do sojenja na tekmi z Olimpijo, a se je Zahović ob tej temi raje ugriznil v jezik. "Poteze Slavka Vinčiča pa je brezpredmetno komentirati," je dodal.

Komentarjev 7
  • Avatar Runkilenna
    Runkilenna 01:47 30.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • poki 23:26 29.april 2019.

    Ko je dogodek za človekom je simpl povzetek v besede spravit to zna vsak.

  • mihatirs 23:07 29.april 2019.

    haha, smo videl v zadnjih 3 letih kako ste dobili po kepi...sredi MB so vam zeleni vzeli naslov...in to da ste bili 1x prvak v 3 letih proti nasprotniku, ki vsake 3 mesece zamenja trenerja in vsake 6 mesecev pol ...prikaži več ekipe....hmmm potem veš da si kot klub v podnu!

Sorodne novice