Šport > Nogomet
27 ogledov

Zambijci hlinili poškodbe in ušli iz države

Nathan Sinkala EPA
Trije nogometni reprezentanti Zambije so pred prijateljsko tekmo z Brazilijo trdili, da so poškodovani in se tako izognili reprezentančni obveznosti, zdaj pa se je izkazalo, da so poškodbo odigrali.

Stoppila Sunzu, Rainford Kalaba in Nathan Sinkala so se raje vrnili v DR Kongo, kjer nastopajo za tamkajšnji klub, zdaj jim za kazen grozi kar zapor.

Sunzu, Kalaba in Sinkala so se z domnevnimi poškodbami izognili nastopu v dresu zambijske reprezentance in se želeli predčasno vrniti v klub Mazembe v DR Kongo. Omenjena trojica je Zambijo zapustila brez uradnih dokumentov, zaradi nelegalnega izhoda iz države pa jih čaka zaporna ali pa vsaj denarna kazen.

Skrili so se v grmovje

Športni minister Zambije Chishimba Kambwili je ob tem dejal, da jih oblasti ne bodo ščitile, čeprav gre za zvezdnike zambijske izbrane vrste: "Morajo se soočiti z zakonom, vlada jih ne bo ščitila. Slišal sem, da so se skrili v grmovje, da so lahko zapustili državo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.