Šport > Nogomet
1765 ogledov

Želi zapustiti United, a je zavrnil 243 milijonov, ki mu jih je nudil drug klub

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo je zavrnil 243 milijonov evrov, saj si želi še naprej igrati na najvišjem nivoju in ni pripravljen na selitev na bližnji vzhod.

Po poročanju CNN-a Portugal naj bi nogometaš Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo, ki si sicer na vse pretege želi zapustiti klub, zavrnil 243-milijonsko ponudbo, ki mu jo je za dve leti zvestobe ponujal savdskoarabski Al Hilal.

Klub iz Riada, ki velja za najuspešenjši azijski klub vseh časov s kar 65 uradnimi lovorikami, je imel namen, da iz Portugalca naredi daleč najbolj plačanega nogometaša na svetu, a je slednji zavrnil ponudbo, saj si želi ostati na najvišjem nogometnem nivoju ter igrati v evropskih tekmovanjih.

Izjemnega Portugalca se je sicer to sezono selilo po celi Evropi, kot kaže pa bo kariero vsaj do naslednjega prestopnega roka nadaljeval pri Manchester Unitedu, kjer pa zaenkrat ni v glavnih načrtih trenerja Erica ten Haga, ki Ronaldu zameri, da si je poleti iskal novo sredino in je zaradi tega izpustil večji del klubskih priprav. Ronaldo tako v igro vstopa v glavnem s klopi.

Cristiano Ronaldo To je resnica Šport Trener razkril resnico, zakaj Ronaldo tako malo igra

Ronaldo bo tako morda še obžaloval, da ni sprejel arabskih milijonov, saj je od sedmih letošnjih tekem Uniteda začel v prvi postavi vsega dve, klub iz Manchestra pa je obe izgubil.

Po drugi strani pa bi se s prestopom k Al Hilalu pridružil 18-kratnim državnim prvakom Savdske Arabije ter štirikratnim zmagovalcem azijske lige prvakov ter klubu, ki je bil uradno razglašen za najboljši azijski klub 20. stoletja. Za klub iz Riada sicer izmed ljubiteljem evropskega nogometa znanih nogometašev nastopajo Odion Ighalo, Luciano Vietto, Matheus Pereira, Moussa Marega ter Andre Carrillo.

Odion Ighalo | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • marialorca 14:48 14.september 2022.

    **** Za klub iz Riada sicer izmed ljubiteljem evropskega nogometa znanih nogometašev nastopajo Odion Ighalo, Luciano Vietto, Matheus Pereira, Moussa Marega ter Andre Carrillo. **** očitno Ronaldo ŠE NI SLIŠAL ZA NJIH in se jim zato noče, kljub obljubljenim milijonom, pridružiti.