Šport > Nogomet
5107 ogledov

Trener razkril resnico, zakaj Ronaldo tako malo igra

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo je pod nizozemskim trenerjem izgubil mesto v prvi postavi.

Manchester United je v letošnji sezoni odigral sedem uradnih tekem, od tega šest v Premier ligi, kjer je prvi dve izgubil, nato pa nanizal štiri zaporedne zmage, ter eno v evropski ligi, kjer je v noči na četrtek doživel poraz z Real Sociedadom z 0:1.

Zanimivo je, da je od sedmih tekem le dve v začetni postavi začel največji zvezdnik te ekipe Cristiano Ronaldo in obe tekmi je Manchester United izgubil (razen tekme z Real Sociedadom še tekmo proti Brentfordu s kar 4:0), medtem ko so rdeči vragi svoje najboljše predstave pokazali ravno na tekmah, kjer je Ronaldova minutaža bila močno omejena, ter dobili kar štiri izmed petih tekem.

Ronaldo, ki na omenjenih sedmih tekmah sploh še ni dosegel zadetka, je tako ob zmagi nad Liverpoolom igral vsega 5 minut, ob zmagi nad Arsenalom 33 minut, proti Leicester Cityju in Southamptonu pa 23, medtem ko je ob porazu proti Brightonu vpisal 38 minut. A kljub slabi formi na začetku sezone Portugalec še vedno velja za enega največjih nogometnih zvezdnikov na svetu. Zakaj tako malo igra? Je razlog res le forma? Je morda kaj drugega v ozadju?

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag je tako moral britanskim medijem odgovarjati ravno na takšna vprašanja. Nizozemec pa je pojasnil, da Ronaldo trenutno ne spada v prvo enajsterico zgolj zato, ker Portugalec ni opravil celotnih priprav s klubom in ni prepričan v njegovo pripravljenost.

Ronaldo je namreč iz tako imenovanih "osebnih razlogov" izpustil večji del priprav Manchester Uniteda, saj si je v tem času poizkušal priskrbeti prestop v kakšno drugo moštvo. A na koncu za enega izmed dveh najboljših igralcev tega tisočletja niti ni bilo pravega zanimanja in je bil slednji prisiljen ostati na Old Traffordu, kjer pa so si njegovo odsotnost dobro zapomnili.

"Bom njegov prijatelj, včasih bom tudi njegov učitelj, toda vse je odvisno od situacije. Kot vemo, ni bil z nami na pripravah, niti na poletni turneji. Brez dobro opravljenih priprav ne more igrati. Njegova minutaža je odvisna od situacije na terenu, tekme in seveda njegove fizične pripravljenosti," je svojo odločitev o selitvi Ronalda na klop pojasnil ten Hag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice