Šport > Nogomet
27 ogledov

Žigić: "Slovencev se nam ni ljubilo premagati“

Nikola Žigić Žurnal24 main
Srbski nogometaš, ki si kruh služi v Angliji pri drugoligašu Birminghamu Nikola Žigić je v pogovoru za časopis Večernje novosti dejal, da se Srbom v kvalifikacijah za EP v Mariboru enostavno ni ljubilo premagati Slovenije.

Nikola Žigić, ki je na kvalifikacijski tekmi v Mariboru, ki so jo Srbi proti Sloveniji izgubili z 1:0, manjkal zaradi rumenih kartonov, je eden tistih nogometašev, na katerih bo Srbija gradila igro v prihodnosti.

V pogovoru za časopis Večernje novosti je nogometaš Birminghama dejal, da se bo moralo v srbskem nogometu nekaj korenito spremeniti. "Ne morem opisati nemoč, ki sem jo občutil, ko sem gledal tekmo proti Sloveniji, zaradi kartonov pa soigralcem nisem mogel pomagati na igrišču. Prejeli smo povsem slučajen gol, ki spada v kategorijo verjeli ali ne, za nameček pa še zapravili enajstmetrovko. Enostavno se nam ni ljubilo zmagati," je dejal Žigić, ki se je pred tem v Ljudskem vrtu z Birminghamu veselil zmage v Evropski ligi nad Mariborom z 2:1.

Žigića ne preseneča, da so se po porazu pojavili številni kritiki, ki so nad nogometaši in vodstvom izrazili gnev. "To ni nič novega. Nismo se uvrstili na EP, zato so kritike na mestu. To ni konec sveta, saj nismo igrali niti na predhodnih dveh evropskih prvenstvih. Moramo gledati naprej in nekaj spremeniti. Nositi reprezentančni dres mora biti vrhunec. Uspeh z reprezentanco je največ, kar lahko športnik doseže," je še dejal Žigić.

Komentarjev 1
  • albert 16:32 16.oktober 2011.

    Prepotentna srbska telegraf štanga.Prav je da so izpadli.