Šport > Nogomet
180 ogledov

Zmaga svetovnih, remi evropskih prvakov

euro 2020 kvalifikacije Epa
Portugalska je v prvem krogu kvalifikacij za Euro 2020 remizirala z Ukrajino (0:0). Francij je nadigrala Moldavijo (1:5).

Cristiano Ronaldo je z evropskimi prvaki Portugalci na prvi tekmi po šestih premora in prvič po svetovnem prvenstvu lani v Rusiji v Lizboni v prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto le remiziral z 0:0 proti Ukrajini. Svetovni prvaki Francozi in Angleži so zabeležili gladki zmagi.

euro 2020 kvalifikacije | Avtor: Epa Epa

Anglija je v skupini A po treh zadetkih Raheema Sterlinga s 5:0 na Wembleyju odpravila Češko, Bolgarija pa je po zaostanku remizirala z 1:1 doma proti Črnogorcem. Da bi bil porazen večer za Čehe popoln, je svojo mrežo zatresel Tomaš Kalas.

Francozi so s 4:1 v gosteh nadigrali Moldavijo v skupini H, v kateri sta Turčija in Islandija v gosteh zmagali z 2:0. Olivier Giroud je tretji gol za Francoze zadel v 36. minuti in se na tretjem mestu večne lestvice reprezentance izenačil s Davidom Trezeguetom (34), pred njima sta le Michel Platini (41) in Thierry Henry (51).

V skupini H je Islandija zmagala v Andori z zadetkoma Birkirja Bjarnasona in Vidarja Oerna Kjartanssona, Turčija pa v Albaniji, kjer sta bila uspešna Burak Yilmaz in Hakan Calhanoglu.

Portugalska je na finalni turnir lige narodov, ki ga bo gostila junija, prišla brez Ronalda, ki pa na svoji 155. tekmi za državno reprezentanco ni zatresel gola. Že v prvem polčasu je v predtekmovalni skupini B dva njegova poskusa zaustavil vratar gostov Andrij Pjatov. Slednji se je izkazal tudi v drugem polčasu, predvsem pri poskusu Andrea Silve.

Ukrajinci pa bi se domov skorajda vrnili s tremi točkami, vendar je bil poskus Brazilca Juniorja Moraesa v dresu gostov zaustavljen. V tej skupini je Luksemburg doma zmagal proti Litvi z 2:1.

SP 2020, kvalifikacije:

Skupina A:
Bolgarija - Črna gora 1:1 (0:0)
Anglija - Češka 5:0 (2:0)

Skupina B:
Luksemburg - Litva 2:1 (1:1)
Portugalska - Ukrajina 0:0
 

Skupina H:
Andora - Islandija 0:2 (0:1)
Albanija - Turčija 0:2 (0:1)
Moldavija - Francija 1:5 (0:3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice