Šport > Nogomet
203 ogledov

Znana kazen za oboroženega predsednika Paoka

ivan savidis Epa
Največja afera v grškem nogometu je dobila svoj epilog.

Disciplinska komisija lige je lastniku Paoka Ivanu Savidisu izrekla triletno prepoved sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih v prvenstvu. Vzrok za kazen je vdor na igrišče med uradno tekmo.

Lastnik Paoka Savidis se na tekmi z atenskim AEK ni strinjal s sodniško odločitvijo, zato je zakorakal na zelenico, oborožen s pištolo, ki jo je nosil za pasom. Zaradi incidenta je bilo grško prvenstvo prekinjeno za tri tedne.

Po podatkih grških medijev gre za rusko-gruzijskega poslovneža - z dobrimi stiki z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom - ki ga je disciplinska komisija dodatno kaznovala tudi s plačilom globe v višini 100.000 evrov.

Paok bom moral plačati dodatnih 63.000 evrov, za nameček pa bo izgubil še tri točke, kar pomeni, da je v ligaški razvrstitvi nazadoval na tretje mesto. S tem je izgubil ključno prednost v boju za naslov grškega prvaka z AEK in Olympiakosom, je poročal grški nacionalni radio ERA-Sport.

Paok bo v skladu z disciplinskim ukrepom novo sezono začel z minusom dveh točk. Prav tako bo naslednje tri domače ligaške tekme odigral pred praznimi tribunami.

Kazen si je prislužil tudi športni direktor Luboš Michel, ki bo zaradi vdora na igrišče moral plačati 15.000 evrov. Dobil je še 90 dnevno prepoved sodelovanja na tekmah. Disciplinska komisija je hkrati tekmo v Solunu registrirala z uradnim izidom 3:0 v korist AEK, ki je na pragu osvojitve naslova grškega prvaka.

Vse odločitve so prvostopenjske, torej se lahko vsi kaznovani na izrečene ukrepe pritožijo.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice