Šport > Nogomet
674 ogledov

Vlada suspendirala prvenstvo, na potezi tudi Čeferin

panathinaikos PAOK super league Epa
Po novem incidentu v grškem nogometnem prvenstvu je grška vlada za nedoločen čas suspendirala prvoligaško tekmovanje, superligo.

Sodu je izbila dno nedeljska tekma grškega prvenstva med Paokom in Aekom iz Aten, ki jo je zaznamoval hud incident. "Odločili smo se suspendirati nogometno prvenstvo," je dejal Giorgos Vasiliadis z ministrstva za šport.

igor savidis Neverjetne scene Šport Škandal na tekmi grške lige, predsednik kluba grozil s pištolo

Nedeljski derbi je bil prekinjen v 90. minuti, ker je predsednik Paoka prišel na zelenico in sodniku grozil, ker je ta razveljavil zadetek, ki bi pomenil zmago 1:0 za Paok. Povrh vsega je bil kontroverzni predsednik Ivan Savidis, rojen v Gruziji, še oborožen.

Grška policija je danes izdala nalog za aretacijo Savidisa, ker je vdrl na igrišče s pištolo za pasom. Čeprav naj bi Savidis imel dovoljenje za revolver, ga policija išče zaradi vdora na nogometno igrišče.

Namestnik ministra za šport Giorgos Vasiliadis je po današnjem sestanku s predsednikom vlade Aleksisom Ciprasom dejal, da se je vlada odločila za suspenz. "Odločili smo se suspendirati nogometno prvenstvo," je dejal Vasiliadis po nujnem zasedanju vlade. Tekmovanje se ne bo nadaljevalo, dokler se vsi ne bodo zedinili glede novega sistema in novih pravil ravnanja.

"V kratkem se bomo sestali in posvetovali z nogometno zvezo, klubi in tudi Evropsko nogometno zvezo Uefo," je dodal Vasiliadis.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:12 12.marec 2018.

    Novinar mislim vaš novinar , bi pa že moral vedeti , da je po vseh predpisih UEFE in FIFE orožje PREPOVEDANO vnašati na stadione , brez razlike po funkcijah ! Samo osebe z uradnimi pooblastili - policija , uniform in ...prikaži večn v civilu , lahko na stadion prinese kratkocevno orožje ! Dolgocevno pa po odločitvi Vlade posmezne države !

Sorodne novice