Šport > Nogomet
221 ogledov

Znana prva četrfinalista

Thomas Müller Profimedia
PSG in Bayern prva četrtfinalista lige prvakov.

Znana sta prva četrtfinalista nogometne lige prvakov. To sta po povratnih tekmah osmine finala postala Paris Saint-Germain, ki je v gosteh pri Realu Sociedadu zmagal z 2:1, in Bayern, ki je doma ugnal Lazio s 3:0.

Bayern je v Münchnu skušal nadoknaditi zaostanek 0:1 s prve tekme proti Laziu v Rimu, na drugi, ki so jo sodili Slovenci na čelu s Slavkom Vinčićem, se Italijani niso ustrašili, vendar je imel Bayern v prvem polčasu lepše priložnosti. Omeniti velja strele Leroya Saneja iz šeste minute, ko je meril preveč po sredini vrat, Jamala Musiale iz 14., ko je žogo ukrotil Ivan Provedel, in Harryja Kana iz 17. minute, ko je žoga zadela enega od gostov in le za malo končala mimo vrat.

V 37. minuti je imel Lazio nevarno akcijo, na koncu je z glavo iz bližine zgrešil Ciro Immobile. Dve minuti pozneje pa so Bavarci, ki so pogrešali nekaj poškodovanih igralcev in kaznovanega Dayota Upamecana, povedli. Po slabem strelu Raphaela Guerreira je z glavo žogo v mrežo usmeril Kane. Ob koncu polčasa je Bayern prišel še do drugega gola, po strelu Mathijsa de Ligta je tik pred golom glavo podstavil Thomas Müller.

Thomas Müller | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polčasu je v 66. minuti Kane potrdil Bayernovo napredovanje, ko je Anglež v mrežo pospravil odbito žogo po Sanejevem strelu z desne strani. V 71. in 72. minuti sta bila nevarna spet Müller, ki je zadel vratnico, in Sane, na drugi strani pa Luis Alberto.

PSG boljši tudi v drugo

Real Sociedad je čakala zahtevna naloga, saj so Parižani prvo tekmo dobili z 2:0, ko sta v polno zadela Kylian Mbappe in Bradley Barcola. Izkazala se je za pretežko, dodatno breme je naložilo zgodnje vodstvo pariške zasedbe na povratni tekmi.

Po lepi priložnosti Barcolaja, ko je v 10. minuti iz bližine meril v vratarja, je v 16. minuti Mbappe zadel za 1:0. Prvi zvezdnik Parižanov je v lepi samostojni akciji najprej preigraval na levi strani kazenskega prostora, nato pa zadel 'malo mrežico' tekmečevega gola z natančnim diagonalnim strelom.

V 29. minuti je imel Mbappe priložnost za nov zadetek, vendar je z nogo izvrstno obranil Alex Remiro, pri domači pa velja omeniti strel Takefuse Kuba, ki je močno sprožil ob koncu polčasa, a meril premalo natančno.

Uvod drugega dela ni bil posebej razburljiv, v 56. minuti pa je znova udaril Mbappe. Napadalec, ki bo poleti zapustil Pariz, je sprejel žogo po podaji za tekmečevo obrambo, stekel v kazenski prostor ter rutinirano matiral domačega vratarja.

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

Španci so v 63. minuti premagali Gianluigija Donnarummo, toda iz prepovedanega položaja, imeli še nekaj priložnosti, v 90. minuti pa le dosegli častni gol prek Mikela Merina. Remiro je nato v sodniškem dodatku preprečil nov pariški zadetek.

V sredo bosta tekmi Manchester City - Koebenhavn (3:1) ter Real Madrid - Leipzig (1:0). Pri Leipzigu bosta za nastop na tekmi kandidirala Slovenca Benjamin Šeško in Kevin Kampl.
 

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Bayern : Lazio  3:0 (2:0)   /0:1/
Kane 39., 66., Müller 45.+2

Real Sociedad : PSG  1:2 (0:1)   /0:2/
Merino 89.; Mbappe 15., 56.

/.../ - izidi prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice