Šport > Nogomet
3917 ogledov

Šeško že v drugi minuti zatresel mrežo Reala, a ...

Benjamin Šeško Profimedia
Madridski Real je gostoval v Leipzigu in slavil z 1:0. Pri domačih je bil najnevarnejši Šeško, a ni izkoristil kakšne od številnih priložnosti.

Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško je v dvoboj z madridskim Realom vstopil s popotnico treh zadetkov na zadnjih treh tekmah nemškega prvenstva. Radečan, ki je v prvi polovici sezone pri Red Bull Leipzigu dvoboje večinoma začenjal na klopi, je sicer zdaj standardni član začetne enajsterice.

Pri Realu so pred dvobojem opozarjali na visokega Slovenca, saj bodo Španci v Nemčiji zaigrali z zakrpano obrambno linijo, zaradi poškodbe pa je na sredini igrišča manjkal tudi izjemni 20-letni Anglež Jude Bellingham. Ta je v tej sezoni odigral 29 tekem v dresu Reala in pri tem zbral 20 golov in osem asistenc. V ligi prvakov je na petih dvoboji štirikrat zatresel mrežo tekmecev, prispeval pa tudi tri podaje pri golih svojih soigralcev.

Leipzig je mrežo Reala stresel že v drugi minuti. Po kotu je do žoge na robu šestnajsterca prišel Xaver Schlager, sprožil, do žoge pa je prišel Šeško in ga z glavo preusmeril v gol. Iz sobe za VAR so potrdili sodniško odločitev, da je šlo za prepovedan položaj. A v njem se Šeško zagotovo ni znašel, delilci pravice so verjetno ocenili, da je bil vratar Reala nepravilno oviran s strani Benjamina Heinrichsa, ta je bil za vsemi Realovimi nogometaši.

Slovenec se je kmalu zatem še enkrat znašel v priložnosti, a bil za las prekratek, žoge se je le rahlo dotaknil, vratar Reala Andrij Lunin pa tako ni imel težjega dela.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani je po podaji iz kota zagrozil Aurélien Tchouaméni, vendar so domači žogo uspeli izbiti.

V 9. minuti je Šeško prišel do novega nevarnega strela. Odkril se je na desni strani gostujočega kazenskega strela, sprejel podajo, nato pa v teku zaključil, Lunin je bil znova na pravem mestu. Okroglo usnje je zaustavil z nogo. Trener gostov Carlo Ancelotti je ob težavah svojega moštva v obrambi jezno zakrilil z rokami ob klopi za rezerviste.

Naslednji strel na Ukrajinčeva vrata je sprožil Henrichs, a je žoga poletela preveč po sredini gola. Enako se je na drugi strani zgodilo v 20. minuti, ko je streljal Toni Kroos.

Na polovici polčasa je po levi strani pobegnil Brahim Díaz, poslal podajo na sredo domačega kazenskega prostora, kjer je pritekel Rodrygo, a slabo zadel žogo in priložnost gostov je splavala po vodi.

Po nekaj minutah zatišja je bil Rodrygo v 42. minuti za las prenizek v skoku pred domačimi vrati, na drugi strani pa je Tchouaméni v zadnjem hipu izbil žogo pred Šeškom.

Slovenec je kot prvi zagrozil tudi v drugem polčasu. V 47. minuti je bil najvišji po podaji iz kota, vendar je okroglo usnje poletelo precej mimo vrat.

Nato pa je udaril Real. Diaz je samostojno akcijo začel pri desni stranski črti, 'nanizal' tri domače nogometaše, nato pa natančno zadel dolgi kot Leipzigovih vrat za 0:1. 

Brahim Diaz | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani je že v naslednji minuti nevarno streljal Dani Olmo, Lunin je žogo odbil v zrak, do nje je prišel Šeško, ki pa je znova nastreljal Ukrajinca. Ta je sicer stekel pred Slovenca in zaprl vse poti do svojega gola.

V 62. minuti se je Lunin znova izkazal. Sekel je namreč iz vrat in malce pred Šeškom izbil okroglo usnje, v nadaljevanju je do precej neoviranega strela v šestnajstercu gostov prišel Olmo, a iz položaja na desni močno, a tudi zelo nenatančno sprožil mimo želenega cilja.

Na drugi strani je branilec Willi Orban izgubil žogo blizu sredine igrišča, sledil je hiter protinapad Reala, na koncu je do strela prišel Rodrygo, vendar tudi on sprožil na tribune.

V 72. minuti je najprej Olpo poizkusil od saleč, Lunin je žogo uspel odbiti, nato pa so gostje krenili v protinapad. Diaz je podal do Viniciusa Juniorja, ki se je z lepo finto otresel svojega čuvaja, nato pa prefinjeno 'frcnil' okroglo usnje proti dolgemu kotu. Zadetek je preprečila vratnica. 

V 75. minuti je trener Marco Rose opravil tri menjave, a na zelenici pustil Šeška. Temu se je v napadu pridružil Yussuf Poulsen. Danec je zamenjal sicer najboljšega strelca Leipziga v tej sezoni Loisa Opendo.

Lunin je postajal mož tekme. V 81. minuti je najprej zaustavil izjemen poizkus Xavija Simonsa, nato je pred njega prišel Šeško, se nekoliko z desne odločil za močan strel s 13 metrov, Ukrajinec pa je žogo s težavami odbil v kot. Enako je storil tudi tri minute kasneje, ko je žoga letela v njegov zgornji desni kot po strelu Amadouja Haidare.

Šeško je nato v gneči poizkusil s 'škarjicami', z nogo zadel Tchouaménija, a ne v glavo kot je to simuliral Francoz. Slovenec je prejel rumeni karton.

V 90. minuti je v igro vstopil nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Haidara je v 93. minuti blokiral nevaren strel Viniciusa, Real je iztržil kot. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom je poizkusil že Joselu, na srečo domačih pa je bil nenatančen.
 

City naredil velik korak proti četrtfinalu

V Koebenhavnu je Manchester City silovito začel in po desetih minutah že vodil z 1:0, ko je z diagonalnim strelom zadel Kevin De Bruyne. Njegov soigralec Jack Grealish je moral zaradi poškodbe že po 20 minutah iz igre, domači pa do malce zatem zatresli prečko lastnih vrat.

Čeprav je bilo vse v domeni Angležev, pa so Danci izkoristili napako vratarja gostov Edersona, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Magnus Mattsson in zadel za 1:1. Ob koncu polčasa je City znova prešel v vodstvo, ko je iz bližine zadel Bernardo Silva.

Bernardo Silva | Avtor: Profimedia Profimedia

Uvod drugega polčasa je bil nekoliko mirnejši, so pa Angleži še naprej imeli pobudo in več nevarnih akcij, tudi Erling Haaland jih je imel kar nekaj, a bil neuspešen, hkrati pa tekmo brez posebnih pretresov pripeljali do konca. V 92. minuti je piko na i postavil Phil Foden, ki je iz bližine zadel še po drugi De Bruynejevi podaji na tekmi.

V sredo bosta tekmi Lazio - Bayern München in PSG - Real Sociedad, prihodnji teden pa bodo še obračuni Interja in madridskega Atletica z Janom Oblakom, PSV Eindhovna in Borussie Dortmund, Napolija in Barcelone ter Porta in Arsenala.

 

Liga prvakov, osmina finala:

RB Leipzig : Real Madrid   0:1 (0:0)
Diaz 48.
 

FC Kopenhagen : Manchester City   1:3 (1:2)
Mattsson 34.; De Bruyne 10., Silva 45.+1, Foden 90.+2 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice