Šport > Nogomet
336 ogledov

Zvezdnik razkriva, kako je postal talec Atlética

simeone godin Epa
Nekdanji soigralec Jana Oblaka je bil leta 2015 na pragu selitve na Otok, a je prestop padel v vodo z ultimatom Diega Simeoneja.

Urugvajski branilec Diego Godín, nekdanji član madridksega Atlética (2010-2019), je razkril zanimivo zgodbo o neuspelem prestopu k Manchester Cityjem, pri čemer je ključno vlogo odigral dolgoletni trener rojiblancosov Diego Simeone.

"Manchester City je bil leta 2015 zame pripravljen odšteti več, kot je znašala moja odkupna klavzula. Tudi sam sem vztrajal pri tem, ker sem želel Atlétic zapusiti tako, kot se spodobi. Zaključne pogovore smo opravili v Madridu in se dogovorili za prestop. Diego Simeone je za to izvedel na Japonskem, kjer je bil z Aléticom na azijski turneji. Ker sem se pozno vrnil s Cope America, sem imel podaljšan odmor v Madridu. Ko je Simeone slišal, da odhajam, so on in nekateri drugi ključni igralci, kot so Gabi, Raul Garcia in Tiago vodstvu zagrozili, da bodo v primeru mojega odhoda vsi zapustili klub. Naslednji dan sem se zahvalil Cityju in podpisal novo pogodbo z Atléticom," je razkril 35-letni urugvajski reprezentant, trenutno član Cagliarija.

"Slačilnica pri Atléticu je bila neverjetna. Ujeli smo se kot prijatelji, klub nam je pomenil več od vsakega posameznika. V naši ekipi ni bilo prostora za ego. Gabi je bil kapetan, jaz sem bil kapetan brez traku. Enako velja za Raula Garcio, Tiaga, Juanfrana, Davida Villo... Vsak je igral svojo vlogo in vsi smo stremeli k skupnemu cilju. Naši dosežki bodo sčasoma postali še bolj cenjeni. Osvojili smo prvi naslov španskega prvaka po 18 letih, dve Ligi Evropa, dva finala Lige prvakov. Vse to v času vladavine Ronaldovega Reala in Messijeve Barcelone. To nam je uspelo brez superzvezdnikov, z ekipo, ki je sledila trenerjevi viziji. Bratje smo bili na igrišču in izven njega," je povedal Godín.

oblak godin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice