Šport > Nogomet
257 ogledov

Zvezdnik pljuval po prestopih na Kitajsko, sedaj krepi tamkajšnjega drugoligaša

yaya toure EPA
Nogometni zvezdnik je požrl svoje besede ter se odzval klicu denarja.

Nekdanji izjemni vezni igralec Barcelone in Manchester Ctyja Yaya Toure je uradno podpisal za kitajskega drugoligaša Qingdao Huanghai.

Toure je za ta manj znani kitajski klub, za katerega izmed nogometno uveljavljenih imen igrata zgolj Portugalec Ricardo Vaz Te ter Katalonec Joan Verdu, podpisal kot prosti igralec, saj je decembra prekinil pogodbo z Olympiacosom, za katerega je v treh mesecih nastopil na zgolj petih tekmah.

"Od začetka svoje kariere dalje sem oboževal izzive in sedaj sem se odločil, da se spustim v novega. Želim si, da bi z nogometnim klubom Qingdao Huanghai ustvaril zgodovino," je bil ob podpisu pogodbe navdušen nogometaš iz Slonokoščene obale, ki je očitno pozabil na svoje besede izpred dveh let.

"Jaz na Kitajskem? Ne... Vedno sem pravil, da bi se počutil besnega, če bi moral igrati tam. Ali igrate nogomet, ker ljubite nogomet, ali ga igrate zato, da bi zaslužili denar?" se je leta 2017 v svoji znameniti izjavi spraševal Yaya Toure.

Legendarni nogometaš otoških zelenic je sicer svoje najboljše partije ponudil v dresu Manchester Cityja med leti 2010 in 2018. Kot kapetan je Meščane vodil do treh naslovov Premierlige ter dveh ligaških in FA pokalov.

Svoj bogat prestop na Otok si je prislužil z dobrimi predstavami v dresu Barcelone, s katero je osvojil Primero ter tudi Ligo prvakov, še pred tem pa je nosil dres Monaca, Metalurg Donjecka ter Beverena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice