Šport
241 ogledov

Nova presenečenja: slovo tretje igralke sveta in sedmega nosilca

Roland Garros, 3. krog Profimedia
Đoković brez izgubljenega niza v osmino finala, izpadla Rubljov in Pegula.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je na odprtem prvenstvu Francije, drugem grand slamu sezone, uvrstil v osmino finala. V tretjem krogu Roland Garrosa je s 7:6 (4), 7:6 (5) in 6:2 ugnal Španca Alejandra Davidovicha Fokino. Se je pa od Pariza poslovil sedmi nosilec, Rus Andrej Rubljov, ki je moral v petih nizih priznati premoč Lorenzu Sonegu.

Za Đokovića je to 14. zaporedna uvrstitev v četrti krog oziroma osmino finala odprtega prvenstva Francije. Na igrišču Philippe Chatrier se mu je danes dobro zoperstavil 29. nosilec Davidovich Fokina. Prva niza sta šla v podaljšano igro, v katerih je mirnejših živcev ostal srbski zvezdnik. Špancu so po tem popustile moči, tako da je Đoković zadnji niz dobil gladko s 6:2. Srb je dobil tretji medsebojni dvoboj od štirih.

Roland Garros, 3. krog | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zmaga je zmaga. Mislil sem si, če bom izgubil drugi niz, bova danes igrala pet ur, ampak sem ponosen na predstavo," je po zmagi dejal Đoković. Dvakratni zmagovalec Pariza bo v naslednjem krogu igral proti boljšemu iz dvoboja med Poljakom Hubertom Hurkaczem in Perujcem Juanom Pablom Varillasom.

Italijan Sonego je pred tem v petih nizih izločil Rubljova in se drugič prebil v osmino finala. Oseminštirideseti igralec s svetovne lestvice je prva dva niza izgubil s 5:7 in kar z 0:6. Tretjega je nato dobil s 6:3, v četrtem pa je kazalo na zmago Rubljova. Ta je v podaljšani igri potreboval le še dve točki za zmago, a se je Sonego uspešno vrnil in dobil tako četrti kot odločilni peti niz po treh urah in 42 minutah na igrišču Suzanne Lenglen.

Roland Garros, 3. krog | Avtor: Profimedia Profimedia

Sonego se bo zdaj meril še z enim ruskim predstavnikom Karenom Hačanovom, 11. nosilec je danes s 3:1 v nizih ugnal Avstralca Thanasisa Kokkinakisa. V tretjem krogu je bil uspešen tudi njegov rojak Lorenzo Musetti, ta je gladko s 6:1, 6:2 in 6:4 odpravil Britanca Camerona Norrieja.

Prav tako pretiranega dela ni imel peti nosilec, Grk Stefanos Cicipas, ki je bil s 6:2, 6:2 in 6:3 prepričljivo boljši od Argentinca Diega Schwartzmana. V zadnjem dvoboju večera je bil na delu španski as in prvi igralec sveta Carlos Alcaraz. Tudi on je za zmago potreboval zgolj tri nize. Od Kanadčana Denisa Shapovalova je bil boljši s 6:1, 6:4 in 6:2.

Roland Garros, 3. krog | Avtor: Profimedia Profimedia

V ženski konkurenci je brez težav napredovala druga nosilka, Belorusinja Arina Sabalenka. Ta je po dobri uri igre premagala Rusinjo Kamilo Rahimovo s 6:2 in 6:2. Sabalenka, ki je letošnjo sezono začela v odlični formi, bi z zmago na Roland Garrosu na prvem mestu svetovne lestvice prehitela Poljakinjo Igo Swiatek.

Napredovanje si je zagotovila tudi lanska polfinalistka, Rusinja Darja Kasatkina. Za Američanko Peyton Stearns je potrebovala manj kot uro igre za zmago s 6:0 in 6:1.

Roland Garros, 3. krog | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako uspešna pa ni bila Jessica Pegula. Američanka in tretja nosilka turnirja se poslavlja od Pariza, saj je bila s 6:1, 6:3 boljša Belgijka Elise Mertens. Ta se je tretjič na tem prizorišču prebila v osmino finala. Tretja igralka sveta, ki je v svoji karieri osvojila le dva naslova najvišje ravni, tako še vedno ni prišla dlje od četrtfinala na katerem koli turnirju za veliki slam.

 

* OP Francije (47,6 milijona evrov):
- moški, 3. krog:

Karen Hačanov (Rus/11) - Thanasi Kokkinakis (Avs) 6:4, 6:1, 3:6, 7:6 (5);
Lorenzo Sonego (Ita) - Andrej Rubljov (Rus/7) 5:7, 0:6, 6:3, 7:6 (5), 6:3;
Sebastian Ofner (Avt) - Fabio Fognini (Ita) 5:7, 6:3, 7:5, 1:6, 6:4;
Novak Đoković (Srb/3) - Alejandro Davidovich (Špa/29) 7:6 (4), 7:6 (5), 6:2;
Lorenzo Musetti (Ita/17) - Cameron Norrie (VBr/14) 6:1, 6:2, 6:4;
Stefanos Cicipas (Grč/5) - Diego Schwartzman (Arg) 6:2, 6:2, 6:3;
Carlos Alcaraz (Špa/1) - Denis Shapovalov (Kan/26) 6:1, 6:4, 6:2;

- ženske, 3. krog:
Anastazija Pavlučenkova (Rus) - Anastazija Potapova (Rus/24) 4:6, 6:3, 6:0;
Elise Mertens (Bel/28) - Jessica Pegula (ZDA/3) 6:1, 6:3;
Darja Kasatkina (Rus/9) - Peyton Stearns (ZDA) 6:0, 6:1;
Arina Sabalenka (Blr/2) - Kamila Rahimova (Rus) 6:2, 6:2;
Elina Avanesan (Rus) - Clara Tauson (Dan) 3:6, 6:1, 7:5;
Elina Svitolina (Ukr) - Anna Blinkova (Rus) 2:6, 6:2, 7:5;
Sloane Stephens (ZDA) - Julija Putinceva (Kaz) 6:3, 3:6, 6:2;
Karolina Muchova (Češ) - Irina-Camelia Begu (Rom/27) 6:3, 6:2.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice