Šport
3 ogledov

Nova zmaga Vonnove

Lindsey Vonn na smuku superkombinacije ni imela konkurence, saj je drugo Mario R Žurnal24 main
Američanka Lindsey Vonn je zmagala na superkombinaciji za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Val d'Iseru. Najboljša naša je bila s 13. mestom Maruša Ferk. Tina Maze je odstopila.
Svetovni pokal, skupna razvrstitev:
1. M. Riesch (Nem) 521
    L. Vonn (ZDA) 521
3. K. Zettel (Avt) 362
4. A. Pärson (Šve) 298
5. T. Maze (Slo) 275
...
59. M. Ferk (Slo) 30

Američanka Lindsey Vonn je zmagala na superkombinaciji za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Val d'Iseru. Druga je bila Nemka Maria Riesch (+1,16), tretja pa Avstrijka Elisabeth Görgl (+1,39). Najboljša Slovenka je bila Maruša Ferk na 13. mestu (+5,02), Petra Robnik (+9,44) je bila 37., 39. Ilka Štuhec (+14,94), Tina Maze pa je odstopila.

"Smuk mi je odlično uspel. V zgornjem delu slaloma sem smučala nekoliko previdno, ker nisem želela tvegati odstopa," je na kratko svojo vožnjo povzela Vonnova. Rieschevi niti veliko tveganje v slalomu, v zgornjem delu se je pri enih od vratc komajda rešila, ni pomagalo, da bi se Vonnovi bolj približala.

Ferkova iz Blejske Dobrave, lani že tretja v slalomu v Garmisch Pertenkirchnu, je bila tokrat najboljša Slovenka, na kar je kazala že njena smukaška predstava, ko je bila na 16. mestu. "Smuk je bil odličen, tudi številko sem imela dobro. Dokazala sem, da sem lahko hitra tudi v hitrih disciplinah. Upam, da bom to ponovila tudi v soboto. Nisem pa še v dobri slalomski formi. Kljub temu sem spodnji del dobro odpeljala. Sedaj se bom osredotočila na naslednji tekmi, potem pa bo na vrsti še nekaj slalomskega treninga," je bila uvrstitve vesela Ferkova.

Mazejeva je po kombinacijski ničli v svetovnem pokalu zdrsnila na peto mesto, saj jo je prehitela Švedinja Anja Pärson. Črnjanka je bila nepričakovano slabša v smuku, ko je z več kot štirimi sekundami zaostanka pristala na 19. mestu. Po dobri polovici slalomskega nastopa, imela je dobre vmesne čase, pa je odstopila. "V slalomu sem hotela nadoknaditi, kar sem izgubila na smuku. Začetek je bil zelo napadalen in hiter. S smukom pa sem stoodstotno razočarana. Nekaj so bile krive smuči, nekaj startna številka. Danes zame ni bil prav uspešen dan. Slalomski občutki pa so veliko boljši. Jutri bo potrebno še nekaj postoriti, da bi bila bolj uspešna," je menila Mazejeva.

Val d'Isere, superkombinacija (ženske):
 1. Lindsey Vonn (ZDA) 2:37,55
 2. Maria Riesch (Nem) +1,16
 3. Elisabeth Görgl (Avt) +1,39
 4. Anja Pärson (Šve) +2,09
  . Michaela Kirchgasser (Avt) +2,09
...
13. Maruša Ferk (Slo) +5,02
37. Petra Robnik (Slo) +9,44
39. Ilka Štuhec (Slo) +14,94
Tina Maze je odstopila

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.