Šport
16 ogledov

Nove superge šele po EP

Poslušamo lepe besede, sedimo pred krasno tablo, denarja pa ni - Matija Pleško, Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je danes odpotovala na evropsko prvenstvo v Rusiji. Zveza je igralcem pred odhodom zagotovila, da je našla sponzorje in da jim bo po prvenstvu lahko poplačala dolgove, ki se kopičijo skozi vso sezono.
 

Sponzorji - rešitelji

Proračun odbojkarske zveze je bil lani 700.000 evrov. Z novimi sponzorji bodo letos to številko dvignili na okrogel milijon. S tem naj bi zveza dohitela uspehe tekmovalcev, pokrila stroške sezone (evropsko prvenstvo, evropska liga, državno prvenstvo) in tudi poplačala dolgove.

Obljuba je prišla prepozno
“Slišali smo že nešteto lepih besed, danes smo sedeli pred krasno sponzorsko tablo, toda do zdaj smo še vedno ostali praznih rok. Za nas te obljube pravzaprav ne pomenijo ničesar,” je bil kratek kapetan Matija Pleško , ki mu, tako kot ostalim igralcem, zveza doguje denar za dnevnice, potne stroške in celo športne copate. "Že pred pripravami smo se odločili, da bomo na to pozabili in se posvetili le največjemu tekmovanuju sezone."

Športni motivi so torej prevladali nad finančnimi in ekipa se je lahko mirno pripravila na EP, kjer po besedah selektorja Iztoka Kšele ne bo igrala le stranske vloge: "Želimo dokazati, da spadamo med evropsko elito. To bi potrdili z napredovanjem v drugi del prvenstva, kamor nas vodi tretje mesto v skupini. Francozi so favoriti, v preostalih dveh tekmah pa bodo odločale nianse. Upam, da bomo v dvobojih proti Špancem in Slovakom dobro razpoloženi."



Tekmeci slovenske reprezentance v skupini C:
Španija (četrtek)
Slovaška (petek)
Francija (sobota)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.