Šport
19 ogledov

Novi trener Chelseaja že znan

Guus Hiddink EPA
Nekdanji nizozemski selektor Guus Hiddink je že na pogovorih pri nekdanjem klubu.

Guus Hiddink je že v Londonu, kjer opravlja zadnje pogovore z vodstvom Chelseaja. Devetinšestdesetletni strokovnjak, ki se sicer v zadnjem obdobju ne more ravno pohvaliti z uspehi, je modre sicer že vodil, leta 2009 je osvojil FA pokal.

Hiddink je v preteklosti s PSV Eindhovnom osvojil šest nizozemskih naslovov, ima tudi evropsko lovoriko, pred prvo službo pri Londončanih pa je sedel še na klopeh Južne Koreje, Avstralije in Rusije. Februarja 2009 je na klopi Chelseaja zamenjal Luiza Felipeja Scolarija. Kasneje je bil neuspešen pri vodenju Turčije, ruskega Anžija in Niozozemske. Pri slednji je odstopil med kvalifikacijami za Euro 2016, tretji z zadnjega svetovnega prvenstva pa se nato niso uspeli uvrstiti na evropsko prvenstvo.

Ob odhodu Joseja Mourinha se je sicer oglasil tudi kapetan Chelseaja John Terry in odločitev pospremil z besedami, da je to 'zelo, zelo žalosten dan'. Branilec je s Portugalcem trikrat osvojil angleško prvenstvo in en FA pokal. "Šef, pogrešal te bom," je na instagramu zapisal Terry in dodal: "Najboljši s katerim sem delal, skupni spomini so neverjetni. Hvala preprosto ni dovolj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.