Šport
1875 ogledov

Obtožbe na račun Furyja: "Kadar se boksar noče boriti, začne ..."

Oleksandr Usik Epa
Britanski boksarski šampion je zavrnil oba predloga glede razdelitve finančne pogače.

Predstavniki Tysona Furyja in Oleksandra Usika še vedno niso uspeli uskladiti vseh podrobnosti pred težkom pričakovanim boksarskim spektaklom za združitev vseh pasov.

Usikov agent Alex Krassyuk je razkril, da je Fury, svetovni prvak težke kategorije po različici WBC, zavrnil predlog, po katerem bi finančno pogačo delila po principu 60-40 v korist zmagovalca. 

Samooklicani "kralj Romov" je pred tem zavrnil tudi delitev 50-50, Usikov promotor pa mu očita, da poskuša z zavlačevanjem dvoboja, za katerega sta oba šampiona jasno in glasno povedala, da si ga želita, izsiliti višji honorar, ne glede na razplet samega obračuna.

"Frank Warren (Furyjev promotor, op. a.) pravi, da mora biti v njegovi posodici dovolj denarja, sicer dvoboja ne bo. Popolnoma ga razumem. Z naše strani ni kaj dodati. Ne zahtevamo neke določene številke, zanima nas samo delitev, kar pa ni mogoče, če nekdo zahteva točen znesek. Z gotovostjo lahko trdim, da zahteva ne prihaja z naše strani," je dejal Krassyuk.

Tyson Fury | Avtor: Profimedia Profimedia

"Večkrat smo povedali, da si dvoboja želimo. Smo v položaju, ko si lahko zaslužek pravično razdelimo. Če bo dvoboj uspešen, bomo denar z veseljem delili. Če ne bo, pač ne bo. Tukaj gre za slavo in zapuščino. Toda boks je šport, kjer sta potrebna dva. Kaj naj rečem? Mi smo pripravljeni in odprti za pogovor. Morda se nekdo želi izogniti nevarnosti in ostati v udobnem položaju. Ne vem. In mi je tudi vseeno. Če Tyson ne bo boksal, bomo vzeli naše pasove in šli svojo pot."

"Prvotno smo se dogovorili za delitev 50-50, nato je Tyson zahteval več denarja. Jasno smo mu dali vedeti, da lahko pristanemo na 60-40, kjer 60 pripade zmagovalcu. To je bila naša zadnja ponudba. Tyson jo je zavrnil. Kadar se boksar noče boriti, začne postavljati nemogoče zahteve. Morda Tyson še ni nared psihično ali fizično. Ne vem, to je njegova stvar. Mi si želimo dvoboja, vendar ga ne moremo prisiliti. Upam, da se nekega dni zgodi," je sklenil Krassyuk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice