Šport
1774 ogledov

Vnuku Muhammada Alija nihče ne more do živega

Nico Ali Walsh Epa
Vnuk najslavnejšega boksarja vseh časov je z osmo zmago v karieri ubranil svoj popoln izkupiček (8-0).

Ameriški boksar Nico Ali Walsh, vnuk legendarnega Muhammada Alija, je dobil še osmi profesionalni dvoboj v karieri (8-0). 

Dvaindvajsetletnik z nadimkom "Legenda živi dalje" (ang: "The Legend Lives On") je na obračunu v Desert Diamond Areni v mestu Glendale na Floridi s soglasno sodniško odločitvijo premagal Eduarda Ayalo.

Ali Walsh je v ringu debitiral avgusta 2021, ko je s tehničnim nokatvom porazil Jordana Weeksa, odtlej pa je nanizal še sedem prepričljivih zmag; dvakrat je slavil z nokavtom, trikrat s tehničnim nokavtom, enkrat z večinsko, dvakrat pa s soglasno odločitvijo.

"Ayala je velik in močan borec, zato sem želel dokazati, da ga lahko premikam po ringu. Ayala je bil kot domačin deležen bučne podpore, kar je bila zame povsem nova, a zelo dragocena izkušnja," je povedal vnuk nekdanjega svetovnega prvaka težke kategorije.

Pred samim dvobojem je spregovoril tudi o slavnem dedku, zaradi katerega se je že v otroštvu navdušil nad boksom.

"Brez njega nisem hotel boksati. Kot otrok sem bil vedno ob njem. Pri treh letih sem udarjal vreče s peskom, nato sem se zaljubil v ta šport. Vedno sem imel na hrbtu tarčo. Zaradi mojega sorodstva sem že od rojstva pod pritiskom. Ne samo v ringu, tudi v šoli in življenju nasploh. Kdorkoli je izvedel, da sem Alijev vnuk, me je želel nokavtirati," je o teži slavnega priimka dejal bodoči šampion.

Komentarjev 1
  • Idioti 01:07 05.februar 2023.

    Hvalite nekaj kar ni niti podobno boksu ! Fantu manjka šola boksa , tista s Kube , ne pa ta, ki jo ima z ulice . Saj je moral nasprotnik padet zaradi prepiha , ki ga dela okoli obraza nasprotnika !

Sorodne novice