Šport
32 ogledov

Oder: "Najbolj srečna v življenju"

Tjaša Oder
1/5
Boštjan Erjavec
Plavalka iz ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je v Peruju osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje na 1500 metrov prosto. O njenih občutkih v članku, spoznajte pa jo tudi v galeriji.

"Vse smo se res borile. Američanka, ki sem jo za čisto malo prehitela, je bila vseskozi čisto blizu in pred mano, a sem jo potem na zadnjih 200 m 'stisnila', tako da je super. Zelo sem zadovoljna. Ta naslov mi pomeni največ do zdaj, biti mladinska svetovna prvakinja ni kar tako. Zelo sem ponosna. Tega sploh nisem pričakovala. Res je, da sem drugače merila na kolajno, vendar pa zlata res nisem mislila, da bi lahko bila dosegljiva. S trenerjem sva se prav odločila, da sem izpustila Šanghaj, čeprav mi je bilo sprva kar malo žal, da nisem šla tja. Zdaj, ko sem dosegla tak rezultat, mi ni več prav nič žal in sem še toliko bolj srečna, najbolj srečna do zdaj v življenju," je po osvojitvi naslova mladinske svetovne prvakinje dejala 17-letna Tjaša Oder, ki je nastope na prvenstvu že končala ter si lahko sproščeno ogleda še preostanek tekem. Reprezentanca se v domovino vrača v sredo.

Sedmi slovenski finale

V noči na ponedeljek se je končalo mladinsko svetovno prvenstvo, slovenska reprezentanca pa si je priborila še sedmi finale. Med najboljšo osmerico na svetu je nastopila Urša Bežan in na 200 prosto zasedla sedmo mesto. Bežanova je bila boljša v kvalifikacijah, kjer je z 2:01,78 dosegla četrti izid, v finalu pa je bila skoraj sekundo počasnejša in se uvrstila na sedmo mesto. Nastopili sta še dve slovenski tekmovalki. Tjaša Vozel je na 200 prsno osvojila 10. mesto, Neža Marčun pa je bila v isti disciplini 18.

Vrhunec je slovenska reprezentanca dosegla v noči na nedeljo, ko je Tjaša Oder osvojila zlato medaljo na 1500 metrov prosto. Skupaj pa so slovenske plavalke dosegle kar sedem uvrstitev v finale. Odrova je bila še finalistka na 400 in 800 prosto, Vozlova na 50 in 100 prsno, v finalu na 4 x 200 prosto pa je nastopila tudi ženska štafeta, v kateri sta ob Odrovi in Bežanovi nastopili še dve Tamara Miler in Mojca Sagmeister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.