Šport
4491 ogledov

Neverjetno, kaj je naša teniška igralka po hudi tragediji naredila za Slovenijo

kaja juvan Profimedia
Kaja Juvan je kljub družinski tragediji in začasni prekinitvi igranja tenisa potrdila nastop za Slovenijo v pokalu BJK.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po težavnem obdobju za krovno zvezo Tenis Slovenija potrdila nastop v zadnjem delu kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King. Slovenke bodo Romunijo gostile v petek in soboto v Kopru.

Reprezentanca je pod vodstvom selektorja Andreja Kraševca v ponedeljek začela zadnji del priprav na obračun, ki zmagovalkam prinaša nastop med 12 najboljšimi reprezentancami sveta. Reprezentanci se bo ta teden pridružila tudi Kaja Juvan (121. WTA), ki je dokončno potrdila svoj nastop in bo ob 102. igralki sveta Tamari Zidanšek najmočnejše slovensko orožje.

Juvanova je sicer pred slabim tednom preko socialnih omrežij sporočila, da si bo po decembrski smrti očeta vzela tekmovalni premor, a se je ugibalo, da bi morda prej vseeno lahko še nastopila za slovensko reprezentanco. Zdaj je svoj nastop tudi uradno potrdila in bo zelo velik adut selektorja Kraševca.

Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

22-letna Slovenka, ki je bila nekaj časa celo 58. igralka sveta in mnogokrat trenira z najboljšo igralko na svetu, je namreč v svoji karieri med posameznicami osvojila sedem ITF turnirjev, še posebej pa je blestela v lanski sezoni, ko je igrala celo v finalu WTA 250 turnirja v Strasbourgu. V lanski sezoni je tudi prišla do svojih dveh najbolj odmevnih skalpov, ko je premagala drugo in osmo igralko sveta, Arino Sabalenko in Karolino Pliškovo.

Selektor Andrej Kraševec bo poleg Zidanškove in Juvanove sicer računal še na Nino Potočnik (262.), Pio Lovrič (568.) in Elo Nalo Milić, ki je 45. mladinka na svetu. Za Romunijo bodo v Kopru igrale Ana Bogdan (58.), Jaqueline Cristian (176.), Irina Maria Bara (195.), Anca Alexia Todoni (707.) in izkušena specialistka v igri dvojic Monica Niculescu.

Zmagovalke dvoboja se bodo uvrstile na zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu. Slovenija si je dvoboj z Romunijo izborila po presenetljivi zmagi novembra v Velenju proti Kitajski. Slovenija in Romunija sta se sicer v 1. evro-afriški skupini nekdanjega pokala Fed pomerili enkrat. Leta 2000 je Slovenija v Španiji zmagala s 3:0. Za Slovenijo sta takrat igrali Tina Križan in Katarina Srebotnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice