Šport
27 ogledov

Đoković delil čokolado novinarjem

novak đoković EPA
Veliki zabavljač Novak Đoković je presenetil novinarje na tiskovni konferenci v Londonu. Prvi igralec sveta se je drugič v karieri uvrstil v finale sklepnega dejanja sezone, na tiskovni konferenci pa je predstavnikom sedme sile delil čokolado.

Novak Đoković je v prvem nedeljskem polfinalu s 4:6, 6:3, 6:2 premagal Argentinca Juana Martina Del Potra in se drugič v karieri uvrstil v finale zaključnega turnirja najboljše osmerice, ki poteka v londonski areni O2. Na tiskovni konferenci po koncu obračuna je Nole vsem zbranim novinarjem razdelil čokolado za njihovo ''sodelovanje prek celega leta.''

jelena ristić | Avtor: EPA EPA
''Imam nekaj čokolade za vse. Če bi bili tako prijazni in sprejeli moje darilo,'' je novinarje nagovoril Đoković. Zmagovalec petih turnirjev za grand slam se je nato sprehodil po sobi in delil čokolado vsem, ki so si jo zaželeli.

Teniški igralci morajo po vsakem obračunu opraviti tiskovno konferenco, kar je včasih, še posebno po težkih in čustvenih porazih, zelo težko. Đoković na vprašanja običajno odgovarja v angleščini, Srb pa govori tudi italijansko in špansko ter razume francosko in nemško.

Na zadnjem mastersu sezone v Parizu se je na noč čarovnic pojavil v maski Dartha Vaderja, znanega iz legendarne ameriške franšize Vojna Zvezd, svoj smisel za humor pa je večkrat demonstriral na igrišču. Na Youtubu obstajajo številni posnetki, ko Novak Đoković oponaša Rogerja Federerja, Rafaela Nadala, Marijo Šarapovo, Andyja Roddicka, Johna McEnroea in še in še.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
Po zmagi nad Del Potrom je Đoković na tiskovno konferenco zamudil približno pol ure, vendar je takoj opravičil svoj izostanek. ''Nekoliko dlje je trajal program raztezanja, saj jutri spet igram,'' je povedal Nole in v svojem slogu dodal: ''Moram biti svež in pripravljen na tiskovno konferenco, saj ste lahko zelo zahtevni.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.