Šport
4368 ogledov

OKS udaril po SDS-ovi zlorabi športa za svojo kampanjo

Janez Janša Profimedia
Olimpijski komite Slovenije se je obregnil ob uporabo slovenskega športa za volilno propagando stranke SDS.

Smo tik pred volitvami in zajel nas je čas številnih političnih propagand, soočanj, metanja polen pod noge in podobnega cirkusa, ki priteče predvolilnemu času.

V boju za dodatne volilce pa se je vladajoča stranka SDS, ki se zaveda, kakšen pomen in ponos za številne državljane predstavlja slovenski šport, odločila, da prav slednjega uporabi v enem izmed svojih volilnih glasil.

A pri tem niso bili ravno dosledni, saj so si malce prikrojili izjavo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdana Gabrovca, oziroma jo iztrgali iz konteksta, kar ni naletelo na odobravanje pri krovni slovenski športni organizaciji.

SDS volilna kampanja | Avtor: SDS SDS

"Odločevalci in liderji tokrat niste pozabili na šport in ste storili vse, kar je bilo v vaši moči, da ga kar največ ohranite v neokrnjeni obliki. Hvala za vse, kar ste v najnovejši epidemiji storili za slovenski šport!" se je glasil del Gabrovčevega zapisa v pismu zahvale, ki ga je 23. oktobra 2020 poslal predsedniku vlade RS Slovenije Janezu Janši, s katerim se je stranka SDS pohvalila tekom svoje volilne kampanje, kar pa je zmotilo vodstvo OKS-a, ki se je nemudoma odzvalo. Zapis objavljamo v celoti.

 

Odziv predsednika OKS na volilno kampanjo stranke SDS

"Spoštovani! V luči aktualnih dogodkov ter aktivnosti pred parlamentarnimi volitvami je na državni in lokalni ravni veliko oglaševalskih kampanj, pozivov državljanom in državljankam RS ter različnih akcij političnih strank, ki se z različnimi prijemi borijo za glasove volivcev."

"V volilni kampanji ene izmed strank so objavili del izjave predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Bogdana Gabrovca, v kateri se dotika položaja športa v času epidemije koronavirusa. Ker je OKS - ZŠZ športna organizacija, ki v svojem temelju skrbi za razvoj športa v vseh njegovih pojavnih oblikah, želimo pojasniti nepravilnosti, ki so se pojavile v nekaterih volilnih akcijah in kampanjah."

"Poslanstvo OKS - ZŠZ, ki je nepolitična organizacija civilne športne sfere, že od ustanovitve dalje ostaja enako: ''S športom in olimpizmom pomagamo ustvariti boljšo Slovenijo.'' To smo počeli tudi leta 2020, ko se je svet znašel v težkem položaju epidemije koronavirusa. Šport smo prilagajali mnogim ukrepom, ki so bili na prvi pogled nepriljubljeni, a nujno potrebni. Vladi RS, ki se je trudila na mnogih področjih, da bi bilo življenje in delo v Sloveniji kar najmanj moteno, smo posredovali vrsto ukrepov, kako ohraniti šport v najširšem pomenu besede."

"Skupaj s predlogi ukrepov je dne 23. 10. 2020 sledilo pismo predsednika OKS - ZŠZ Vladi RS v katerem je le-ta med drugim zapisal: ''V teh težkih časih, ko si moramo skoraj čisto na novo urediti svoja bivanja in naše navade prilagoditi ukrepom, ki jih je sprejela vlada, tudi šport ni ostal nepoškodovan. Odločevalci in liderji tokrat niste pozabili na šport in ste storili vse kar je bilo v vaši moči, da ga kar največ ohranite v neokrnjeni obliki."

Komentarjev 13
  • duc1 17:01 21.april 2022.

    Banda bela.

  • Ender3 16:22 21.april 2022.

    SDS je država, in država je SDS v takšni zablodi živi nekaj % zavedenih in podkupljenih državljanov. Vse si lastijo in prisvajajo, a na srečo samo še do 24.aprila. Gremo večinsko volit proti tem okupatorjem enoumja in korupcije.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:29 21.april 2022.

    Nad SDS je samo modro nebo in rumeno sonce. Vse kar je dobro je njihova zasluga. Vse kar je slabo je delo levičarjev. Toda od nedelje bo še vedno modro nebo in rumeno sonce le da bodo SDS opozicija.

Sorodne novice