Šport
30 ogledov

Olimpijska prvakinja aretirana

Picabo Street EPA
Nekdanja vrhunska alpska smučarka Američanka Picabo Street naj bi napadla očeta.

Nekdanja olimpijska prvakinja Picabo Street se je po poročanju časnika Salt Lake City Tribune sprla z očetom, oblasti pa so 44-letno Streetovo aretirale na njenem domu. Dogodek naj bi se sicer zgodil že 23. decembra minulega leta, poroča časnik.

Streetova naj bi se v svoji hiši v Park Cityju sprla s svojim 76-letnim očetom Rolandom in ga ob tem pahnila po stopnicah ter ga zaklenila v klet, nato pa poklicala policijo. Kot je dejal Street policistom, je bila razlog za prepir njegova nespretnost, ko je z avtom trčil v hčerkino hišo medtem, ko se je želel odpeljati.

Nekdanja smučarka je po plačilu varščine trenutno na prostosti, zaslišanje jo čaka 16. februarja. Streetova se je na obtožbe napada in družinskega nasilja izrekla za nedolžno.

Zlata v Naganu

Streetova je bila prva Američanka, ki je osvojila naslov prvakinje v smukaškem seštevku leta 1995.

Naslov je osvojila tudi sezono kasneje, leta 1994 je bila na olimpijskih igrah v Lillehammerju srebrna v smuku, leta 1998 na OI V Naganu pa zlata v superveleslalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.