Šport > Olimpijske igre
8785 ogledov

Znan tekmec Slovenije v četrtfinalu

žreb Tokio 2020 četrtfinale Reševalni pas/Twitter
Naša izbrana vrsta je po žrebu izvedela, kdo ji bo stal nasproti za vstop me dnajboljše štiri.

Po zmagi nad Španijo je Slovenija zasedla prvo mesto v predtekmovalni skupini C in si zagotovila status nosilca pred četrtfinalnim žrebom.

Klemen Prepelič Slovenija Španija Tokio 2020 Video Šport Končnica za učbenike: kako so Slovenci zlomili "furio"!

Poleg Slovenije so bili med nosilci še ekipe Avstralije, ZDA in Francije. Med nenosilci so se znašli Italijani, Nemci, Španci in Argentinci. Ker se je Slovenija s slednjima že pomerila v skupini, je lahko izvlekla le Italijane ali Nemce. Dobila je Nemce.

Nemčija je Sloveniji že zadala en boleč četrtfinalni poraz, to se je zgodilo na EuroBasketu 2005. Naj se zgodovina ne ponovi ...

"Mislim, da imamo proti vsaki ekipi možnost za zmago. Moramo prikazati le svojo najboljšo igro. Slovenija je zelo močan nasprotnik in najti bomo morali način, da ustavimo Luko Dončića. Vsekakor bomo dali vse od sebe," je prepričan nemški selektor Henrik Rödl.

Tudi Nemci so namreč prerojeni, saj tudi sami niso povsem verjeli, da se brez NBA zvezdnikov Dennisa Schröderja, Maximiliana Kleberja in Daniela Theisa sploh lahko uvrstijo na olimpijski turnir, zdaj pa so prvič po letu 1992 v drugem delu in samozavestni po tem uspehu.

Srečanje med Slovenijo in Nemčijo bo na sporedu v torek ob 3. uri zjutraj po srednjeevropskem času.

Mark Cuban Navdušen Šport Lastnik Dallasa tvital v slovenščini

Jasno je tudi, da bodo Slovenci v primeru zmage v polfinalu igrali z zmagovalcem obračuna med Italijo in Francijo. Preostala para sta Španija - ZDA in Avstralija - Argentina.

Četrtfinale, žreb:

Francija - Italija
Slovenija - Nemčija
ZDA - Španija
Avstralija - Argentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice