Šport
0 ogledov

Olimpijski komite zagrozil Špancem

alejandro blanco španski olimpijski komite EPA
Španski športniki so se znašli pod velikim pritiskom olimpijskega komiteja. Predsednik Alejandro Blanco je opozoril, da vsi tisti, ki nimajo dokazov, da niso uporabljali dopinga, ne bodo mogli nastopiti v Londonu.

''Vsak, ki ne bo mogel dokazati, da ni bil vpleten v doping, ne bo mogel nastopiti v Londonu,'' je povedal Alejandro Blanco, predsednik španskega olimpijskega komiteja. Njegovi komentarji so se nanašali predvsem na atleta Angela Mullera, ki si je domnevno s pomočjo dopinga zagotovil nastop na olimpijadi. ''Predsednik in španski šport nasploh si ne moreta dovoliti, da bi kdorkoli metal senco dvoma na verodostojnost in dostojanstvo naših športnikov, moških ali žensk,'' je povedal predsednik.

Blanco je bo tej priložnosti razkril, da je komite že začel preiskavo proti Mullerju, s katerim so se tudi osebno pogovorili, zdaj pa morajo razsoditi, ali bodo atletu dovolili nastopiti v teku na 3000 metrov z ovirami. Muller naj bi se v okviru pripravljalnega programa posluževal večjega števila prepovedanih substanc, ki naj bi mu pomagale v kvalifikacijskih bojih. Neki španski časopis je pridobil elektronska sporočila, v katerih eden izmed trenerjev Mullerju svetuje, naj vzame prepovedane substance in si s tem poveča število rdečih krvničk v krvi. A španski atlet je do tega trenutka prestal vseh šest pregledov, ki jih je opravil od decembra 2011, vključno z dvema testoma v začetku tega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.