Šport
44 ogledov

Peter mi je polepšal Božič

Peter Prevc EPA
Zmaga Petra Prevca ni odmevala le v Sloveniji, ampak tudi v tujini. Največ pozornosti v tujini so slovenskemu šampionu razumljivo namenili v Nemčiji in Avstriji. Spletni Bild.de je zmago Prevca in drugo mesto Severina Freunda izpostavil kot glavno novico, pred nogometom.

Avstrijski Kleine Zeitung, ORF in drugi avstrijski mediji, so tako kot nemški Bild.de, novoletni turneji posvetili veliko pozornost.

Glavna je pripradla Petru Prevcu, kjer niso pozabili omeniti njegove superiornosti in predvsem mirnosti, saj se kljub pritiskom ni zlomil niti pri enem od osmih skokov na štirih skakalnicah, omenili pa so tudi smolo z vetrom na prvi tekmi, ki mu je preprečila, da bi kot drugi skakalec, po Nemcu Svenu Hannawaldu, osvojil zmago na vseh štirih skakalnicah.

Mali je nor ...

O zmagi Petra Prevca so pisali domala vsi mediji nekdanje skupne države, kjer očitno še živi spomin na skoke Primoža Ulage, Mirana Tepeša in drugih nekdanjih slovenskih orlov. Na hrvaškem Indexu so Petra Prevca sicer napačno označili kot Kranjčana, v naslovu pa zapisali: "Slovensko čudo. Prevc s hat trickom osvojil novolento turnejo." Hrvati in Srbi Petrovo zmago povezujejo z uspehom Primoža Peterke iz leta 1997, a dodajajo, da je bil Prevc kljub temu bolj superioren, saj je slavil zmago na treh od štirih skakalnic, kar je do zdaj uspelo 19 skakalcem. Po tri zmage je na dveh različnih novoletnih turnejah zabeležil le Norvežan Bjørn Wirkola.

Da so za Petra stiskali pesti tudi na Hrvaškem in v Srbiji dokazujejo spletni uporabniki, ki so v svojih komentarjih zapisali kar nekaj zanimivih izjav. Izpostavljamo tri:

"Mali je nor ... Kolikor daleč nekdo skoči jih on preskoči za dva metra." (komentator spletnega portala 24sata).

"Ob Novaku mi je Peter polepšal Božič. Hvala za veselje. Gremo naprej." (komentator srbskega portala B92)

"Gledal tekmo na HRT. Ne vem kdo je vplil bolj glasno, komentator ali jaz?" (komentator srbskega portala B92).

Tudi v Španiji, Mehiki ...

Peter Prevc se je znašel tudi v medijih v nekaterih povsem eksotičnih držav za smučarske skoke. "Prvi slovenski zmagovalec po 19 letih je zmagal tudi na zadnji tekmi turneje v Bischofshofnu, najprestižnejšo skakalno turnejo pa je zaključil s tremi zmagami in drugim mestom (kar sicer ne bo držalo; op. p.)," so zapisali pri španskem Mundo Deportivu.

Tudi v Mehiki poznajo ime slovenskega šampiona, članek ob njegovem slavju so na primer napisali pri mediju Esto.

Komentarjev 7
  • bezovnik.eva 15:27 07.januar 2016.

    SAMO 9230e za zmago? sem želela iti mimo, pa ni šlo. A si ti vredu? se strinjam s Tedijem, ni vse denar. Ne moreš primerjat različnih športov. Res vlada pravi športni duh pri tebi ja.. Še veselit se ne znaš. ...prikaži več Kaj se ti vtikaš koliko Uživaj raj v zmagi.

  • korisnik_17698 14:08 07.januar 2016.

    pa sej noben ni reku d more zdj nwm kok dobit ,sam ta vsota je tud smesna ane ze v primerjavi s smucanjem je fuuuuuuul manjsa

  • Bigy King 13:33 07.januar 2016.

    In koliko ti dobiš vstran? Da te tako zanima koliko dobi? Kar se pa tiče svetovnega merila (to misliš na druge športe kot so nogomet?) je so pa vsi športi precenjeni glede plač in vsega skup...