Šport
45 ogledov

"Peter pet do osem metrov pred tekmeci"

werner schuster EPA
Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc po zmagi na novoletni turneji sprejema pohvale in čestitke z vseh strani. Da je trenutno korak pred konkurenco, mu priznavajo tudi tekmeci.

Nemški trener Werner Schuster pravi, da je Peter Prevc ob dobrem skoku trenutno pet do osem metrov boljši od konkurence.

Nemci so zelo zadovoljni z izkupičkom na turneji, kjer so zabeležili največji moštveni uspeh po več kot desetletju, a tudi Schuster priznava, da Severin Freund kljub dobrim skokom tokrat možnosti v dvoboju s Prevcem ni imel.

"Severin je pokazal največ, kar zmore. Sam ni naredil nobene velike napake, a Prevc je trenutno korak spredaj. Ob dobrem skoku je pet do osem metrov boljši tudi od Freunda. Mislim, da je Severin v finalu Bischofshofna pokazal svoj najboljši skok na turneji sploh in na ta način za Prevcem še vedno zaostal za meter in pol. Razočaranja ni. Če bi Severin v finalu zapravil zmago, bi bilo drugače, tako pa je lahko zelo ponosen tudi na svoje drugo mesto."

Schuster priznava, da je Freund trenutno v težkem psihičnem položaju, saj daje svoj maksimum, a je vseeno precej oddaljen od lanskih zmag. "To res ni lahko, a lani denimo je bilo obratno. Slovenci, posebej Prevc, pa so pred sezono očitno delali odlično, njegova forma je zavidljiva. Freund zdaj lahko le nadaljuje z dobrimi skoki in čaka na napako tekmeca. Morda bomo to dočakali že na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu."

Napake v Prevčevih skokih tudi Schuster trenutno ne vidi, všeč pa mu je, kako je slovenski šampion povečal hitrost na skakalnici, njegov natančen odriv in predvsem druga tretjina skoka, kjer naredi razliko do konkurence. "V tem delu je nekoliko bližje smučem in nekoliko mirnejši in preudarnejši od drugih," še pravi Schuster, ki poudarja, da nobene serija ne traja večno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.