Šport
239 ogledov

Po družinski tragediji se je vrnil na igrišče in zmagal

bautista agut nadal Epa Bautista Agut (sredina) ob slavju španske reprezentance.
Med finalom Davisovega pokala so tenisači izkazali veliko pripadnost državni reprezentanci, a eden od njih je vse skupaj ponesel na še višji nivo.

Roberto Bautista Agut je bil eden od junakov španske reprezentance ob zmagi v prvem finalu prenovljenega formata Davisovega pokala.

Agut je najprej priigral točko na obračunu posameznikov, odločilno zmago pa je nato prispeval prvi igralec sveta Rafael Nadal.

Španija je s tem povedla z neulovljivo prednostjo (2:0), zato obračuna dvojic sploh niso igrali.

Rafael Nadal Davisov pokal Šport Neuničljivi Nadal preskočil še britansko oviro

Za Aguta je bila zmaga še posebej čustvena, saj je sredi turnirja dobil slabo novico o zdravstvenem stanju očeta. Iz Madrida se je nemudoma odpravil v rodni Castellón, kjer je s hudo bolnim očetom preživel njegove zadnje trenutke.

Ximo Bautista, čigar zdravstvene težave so bile posledice nesreče pred tremi leti, je umrl kmalu po prihodu sina. Pokopali so ga v soboto, pogreba pa se je udeležil tudi 31-letni Roberto, ki je pred letom in pol izgubil že mamo.

Manj kot 24 ur kasneje je bil že v Madridu, kjer ga je s špansko reprezentanco čakal odločilni dvoboj Davisovega pokala.

"Odločil sem se, da v četrtek odidem domov. Imel sem srečo, da sem lahko z očetom preživel zadnje trenutke njegovega živlenja. Lahko sva se poslovila," je povedal Španec in razkril, zakaj se je tako hitro vrnil v Madridu.

"Če bi ostal doma, bi mi jih oče pošteno napel," je dejal.

Razdelil javnost Šport Federer služi mastne denarce, a vsi niso zadovoljni

"Ko sem se vračal, nisem niti razmišljal o tem, da bi igral. Toda v finalu sem si želel stopiti na igrišče. Na srečo se je dobro izteklo. Nisem vedel, če bom nared za igro, a dal sem vse od sebe. To je bil zelo lep in neponovljiv trenutek."

Veliki junak španske zmage Nadal je rojakovo reprezentančno zvestobo označil za navdihujočo. "Kar je Roberto storil v nedeljo, je izvenzemeljsko," je povedal najboljši tenisač na svetu.

agut nadal | Avtor: Epa Epa

Bautista Agut je trenutno član elitne deseterice na lestvici ATP (9. mesto). V pretekli sezoni je dobil 42 obračunov (42-22) in osvojil turnir v Dohi (ATP 250).

Najboljši rezultat na grand slamih je dosegel na Wimbledonu, kjer je prišel vse do polfinala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.