Šport
38 ogledov

Po napadu na igralce ne bo tekem

Fenerbahce, napad EPA
Potem ko so neznanci v soboto napadli avtobus Fenerbahčeja, je klub sporočil, da ne bo več igral tekem, dokler ne najdejo storilcev. Ukrepala je tudi turška nogometna zveza in danes vse tekme turške lige prestavila za teden dni.

V soboto zvečer so streljali na avtobus nogometašev Fenerbahčeja, pri tem pa je bil ranjen voznik, ki so ga morali prepeljati v bolnišnico. Igralci so se vračali z gostovanja, na katerem so s 5:1 ugnali Caykur Rizespor. Pri prevozu na letališče, od koder so odšli v Istanbul, so se oglasili streli in ranili voznika, ki pa je ohranil prisebnost in preprečil, da bi vozilo zdrvelo s cestišča. Njegovo življenje ni ogroženo, člani ekipe pa niso bili poškodovani.

Napad so že obsodili vsi najvidnejši turški predstavniki športa in politike na čelu s predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, ki je pristaš Fenerbahčeja.

Zdaj so se v vodstvu turške lige odločili, da teden dni ne bodo igrali tekem. Predsednik zveze Yildirim Demiroren je pojasnil, da so se z odločitvijo strinjali vsi klubi. Na sestanku izvršnega odbora Fenerbahčeja pa je klub danes sklenil, da ne bo igral tekem, dokler ne bo končana preiskava o napadu. "Ne nameravamo igrati nogometa, dokler krivci za napad ne bodo razkriti," je dejal izvršni direktor Fenerbahčeja Deniz Tolga Aytore.

V Turčiji ima Fenerbahče prav v mestu Trabzon, kjer se je zgodil napad, precej sovražnikov. Klub iz Istanbula so namreč leta 2011 doletele sankcije krovne evropske zveze Uefe zaradi prirejanja izidov, klub tudi ni smel nastopiti v naslednji sezoni lige prvakov. A turška zveza Fenerbahčeju naslova ni odvzela, v tej sezoni pa je bil drugi prav Trabzonspor in njegovi navijači menijo, da bi morali zaradi goljufanja Fenerbahčeja naslov prvaka za leto 2011 dodeliti njihovemu klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.