Šport
22 ogledov

Polovica tekem šla v podaljšek

New York Rangers Profimedias
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali kar 12 tekem in kar polovica obračunov se je v rednem delu končala z neodločenim izidom, kar priča o izenačenosti ekip na ledu.

Kljub obilici tekem pa je bil Anže Kopitar z Los Angeles Kings vnovič prost, v noči na ponedeljek po slovenskem času pa bodo kralji gostili Montreal.

Na vzhodu je v po novem vodstvu ekipa New York Rangers, ki ima po zmagi nad Carolina Hurricanes s 4:2 zdaj točko naskoka prav pred že omenjenim Montrealom. Tekmo je odločil Chris Kreider. Ta je v 53. in 57. minuti dosegel gola, ki sta gostiteljem zagotovila zmago. Derek Stepan je ob golu prispeval tudi obe podaji za gol Kreiderja.

Enako število točk kot New York imajo na zahodu Chicago Blackhawks, ki pa so zapravili vodilno mesto v ligi, saj so na gostovanju pri Philadelphia Flyers izgubili s 3:1. Glavni junak tekme je bil branilec Ivan Provorov, novinec v ligi NHL, ki je v drugi tretjini zaostanek 0:1 spremenil v minimalno vodstvo. Zmago gostiteljev je potrdil Brayden Shenn v 29. minuti.

Preobrat v Pittsburghu

New Jersey Devils so se veselili zmage na gostovanju pri Nashville Predators s 5:4 v podaljšku. Gostitelji so tudi zaradi dveh golov Kevina Fiale po dveh tretjinah vodili s 4:1, v zadnjem delu pa dovolili izenačenje. Tekmo je v prid gostov v podaljšku odločil Michael Cammalleri, ki je zadel že za 4:2.

Preobrat so gledalci videli tudi v Pittsburghu, kjer so gostitelji proti Detroit Red Wings po dveh delih zaostajali z 1:3, v zadnji tretjini pa zadeli kar štirikrat. Strelsko je bil z dvema goloma najbolj učinkovit Phil Kessel.

Liga NHL:

Buffalo Sabres - Boston Bruins 1:2
Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 3:1
Ottawa Senators - Florida Panthers 2:0
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 5:3
Vancouver Canucks - Toronto Maple Leafs 3:2**
Colorado Avalanche - Dallas Stars 0:3
New York Rangers - Carolina Hurricanes 4:2
Nashville Predators - New Jersey Devils 4:5*
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 2:1**
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2:3*
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets 2:3**
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 3:2*

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.