Šport
20 ogledov

Pomembna zmaga proti Budućnosti

Hristo Nikolov Union Olimpija/Igor Kupljenik/MI-PRESS
Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 22. kroga lige Aba premagali Budućnost.

Z zmago 77:66 so Ljubljančani vknjižili pomembni točki v boju za uvrstitev med prvih šest in se povzpeli na peto mesto.

Trije nosilci igre Ljubljančanov, Marko Marinović, Hristo Nikolov in Halil Kanacević, ki niso igrali na sredini evropski tekmi, so bili tokrat že v začetni postavi zeleno-belih. V prvem delu tekme se je izkazal Kanacević, ki je skupaj z Dinom Murićem pomagal spremeniti začetni zaostanek v vodstvo z 19:11, ki pa ga domači niso obdržali. Gostje so jih ujeli ob koncu prve četrtine, nato pa so domači sredi drugega dela spet stopili na plin in na odmor odšli s sedmimi točkami naskoka.

Nadaljevanje je bilo dobro, zeleno-beli so ohranjali razliko približno desetih točk, ob tem pa za nekaj lepih potez dobili še aplavz navijačev. Gostje so skušali priti bliže, a so imeli domači vedno odgovor, tudi s trojkami v pravih trenutkih. Budućnost se je nazadnje približala na 60:65, toda domačih ni zajela panika, goste so tudi zrinili izpod obroča (Nikolov je imel na koncu 12 skokov) ter tekmo brez zapletov pripeljali do konca. Najboljša strelca domače ekipe sta bila Murić s 15 točkami, ki jim je dodal še šest skokov, ter Kanacević s 13.

Lestvica:
1. Crvena zvezda  41 (-1)
2. Budućnost  38
3. Partizan 37
4. Cedevita  36 (-1)
5. Union Olimpija  34
6. Krka  33
7. Zadar  33
8. Metalac 33
9. Szolnoki Olaj  32
10. Cibona  31
11. Mega Leks  30
12. Igokea  29
13. MZT Skopje  28
14. Levski Sofija  22

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.