Šport
881 ogledov

Popoln izkupiček slovenskih borcev v Kopru

Valhalla Fight Night 7 VFN
Borilni spektakel Valhalla Fight Night 7 v Kopru ni razočaral. Videli smo devet razburljivih dvobojev, v glavni borbi večera pa je Miran Fabjan s tehničnim nokavtom tik pred koncem prve runde premagal Fatiha Aktasa. Jan Berus je v vročekrvnem spopadu na kolena spravil Italijana Alessandra Rossija.

V devetih borbah v mešanih borilnih veščinah, petih amaterskih in štirih profesionalnih, smo v dvorani Bonifika v Kopru videli prav toliko slovenskih zmag.

Piko na i dogodku VFN 7 je postavil Primorec Miran Fabjan, ki je izpolnil napovedi in s tehničnim nokavtom še pred koncem prve runde premagal Fatiha Aktasa. "Slovenski Rocky" je z desnim krošejem Turka poslal na tla sredi uvodne runde, nato zaključek iskal v parterju, celo z armbarom, a se je Aktas uspel pobrati. Če je 34-letni borec iz Istanbula prvi nalet še prestal, drugega ni in Fabjan je prišel do svoje druge zmage v kletki VFN.

Valhalla Fight Night 7 | Avtor: VFN VFN

Tudi v težko pričakovanem spopadu med Janom Berusom in Alessandrom Rossijem, ki je Dolenjca potisnil že ob prvem soočenju v četrtek, je zmaga ostala doma. Rossi je sicer močno napadel, spravil Berusa v manjše težave, ki pa jih je 21-letnik hitro prebrodil, nasprotnika zrušil na tla in z močnimi udarci sodnika prisilil, da borbo prekine. Po borbi sta si borca športno segla v roke.

Valhalla Fight Night 7 | Avtor: VFN VFN

Med profesionalci sta slavila tudi Miha Frlic in David Forster. Frlic je do svoje prve profesionalne zmage prišel z dominantno predstavo proti Špancu Antoniu Oprei, Forster pa je predvsem po zaslugi odliče boksarske tehnike vse tri runde dominiral Španca Luciana Jaro in slavil po soglasni sodniški odločitvi. To je že njegova četrta profesionalna zmaga in še naprej ostaja neporažen.

Valhalla Fight Night 7 | Avtor: VFN VFN

Na amaterskem delu dogodka je glavna borba pripadla Matjažu Belšaku in Denisu Šaherju,  "težkokategornika" pa nista razočarala. Oba sta napadla od prve sekunde, videli smo nekaj divjih izmenjav, v katerih sta zadevala oba borca, a dlje kot je trajala borba, bolj je začel prevladovati Belšak. Večkratni zmagovalec tekmovanj za najmočenjšega Slovenca je tekmeca spravil na tla in borbo zaključil s serijo močnih udarcev.

Valhalla Fight Night 7 | Avtor: VFN VFN

Za svojo četrto zaporedno zmago v organizaciji VFN se je moral pošteno potruditi Jaka Vujčič. Debitant Juraj Topić je v prvi rundi presenetil Mariborčana, ga predvsem v izmenjavah v stoje večkrat dobro zadeval, nato pa je v drugi rundi Vujčič storil to, kar počne najboljše. Ujel je nogo Hrvata in ga prisilil v predajo. Za novo zmago je moral garati še en Mariborčan. Tilen Toplak je v kletki VFN slavil že šestič, do zmage proti Avstrijcu afganistanskih korenin Ibrahimu Haydariju pa je prišel po soglasni sodniški odločitvi.

Valhalla Fight Night 7 | Avtor: VFN VFN

Dvoboj dveh zmagovalcev turnirja Vikings med Žanom Maroltom in Žanom Boženkom, je pripadel prvemu. Borbo je sicer bolje začel slovenski podprvak v judu do 81 kg Boženk, ki je Maroltu zadal nekaj silovitih udarcev, v parterju poskušal s svojim najmočnejšim orožjem, vzvodom armbar, a se je 21-letniku iz kluba MMA Gorillaz Vrhnika uspelo izmuzniti. Še več, Korošcu je "vzel hrbet" in ga z davljenjem prisilil v "tapkanje".

Valhalla Fight Night 7 | Avtor: VFN VFN

V prvi borbi večera je za veselje domačih navijačev poskrbel domačin Luka Perkovič, ki Hrvatu Patriku Biliću ni pustil nikakršnih možnosti za zmago in je slavil po soglasni sodniški odločitvi.

Spopad Berusa in Rossija Uf, vroče v Kopru Šport Italijan se je kar pred sedmo silo fizično lotil mladega Dolenjca

Izidi borb:

Predborbe, amaterski MMA:

Patrik Bilić (Hrv) vs Luka Perkovič (Slo) – do 70.3 kg
Soglasna sodniška odločitev.
Žan Boženk (Slo) vs Žan Marolt (Slo) – do 77.1 kg
Davljenje v prvi rundi.
Ibrahim Tiger (Afg) vs Tilen Toplak (Slo) – do 65.8 kg
Soglasna sodniška odločitev.
Juraj Topić (Hrv) vs Jaka Vujčič (Slo) – do 70.3 kg
Vzvod na nogo v drugi rundi.
Denis Šajher (Slo) vs Matjaž Belšak (Slo) – do 120.2 kg
Tehnični nokavt v drugi rundi.

Glavne borbe, profesionalni MMA:

Alessandro Rossi (Ita) vs Jan Berus (Slo) – do 77.1 kg
Tehnični nokavt v prvi rundi.
Antonio Oprea (Špa) vs Miha Frlic (Slo) – do 120.2 kg
Tehnični nokavt v prvi rundi.
Luciano Jara (Arg) vs David Forster (Slo) – do 70.3 kg
Soglasna sodniška odločitev.
Fatih Aktas (Tur) vs Miran Fabjan (Slo) – do 120.2 kg
Tehnični nokavt v prvi rundi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.