Šport
10164 ogledov

Pozivalo se je k suspenzu Đokovića, to pravi dopinški organ

Đoković Profimedia
Mednarodna agencija za teniško integriteto (ITIA) je razjasnila vse dvome v zvezi z dopinškim testom Novaka Đokovića.

Mednarodna agencija za teniško integriteto (ITIA), ki skrbi za preprečevanje uporabe dopinga v profesionalnem tenisu, je sporočila svoje uradne stališčo v zvezi z dogajanjem na nedavnem obračunu Davisovega pokala med Srbijo in Veliko Britanijo. 

Poročali smo o tem, da je Novak Đoković pred začetkom posamičnega obračuna z Britancem Cameronom Norriejem zavrnil dopinški test, zato mu je bil kontrolor Mednarodne protidopinške agencije (Wada) naslednjih nekaj ur ves čas za petami.

Srbski tenisač je dopinske obveznosti opravil po zmagi nad Norriejem, s katero je Srbijo popeljal v polfinale ekipnega tekmovanja.

Đoković Prestopil mejo? Šport "Če bodo ravnali po pravilih, bodo Đokovića suspendirali"

Kot je v zvezi s tem sporočila Mednarodna agencija za teniško integriteto (ITIA), Đoković z odločitvijo, da bo testiranje opravil po dvoboju, ni prekršil nobenega pravila, zato so vsi pozivi k njegovemu suspenzu neutemeljeni.

"Najprej je treba povedati, da Đoković ni zvrnil dopinškega testa. Ko tenisač prejme odvestilo o kontroli, je dolžan priskrbeti vzorec, kolikor hitro je to mogoče. V ekipnih tekmovanjih, kot je Davisov pokal, lahko tekmovalci obvestilo prejmejo pred začetkom dvoboja, medtem ko na drugih tekmovanjih testiranja večinoma potekajo po koncu. Postopka nismo spreminjali. V Davisovem pokalu so reprezentance obveščene pred začetkom, igralci pa se lahko odločijo, ali bodo testiranje opravili pred ali po dvoboju. To je njihova odločitev. Nekateri ga raje opravijo prej, da po dvoboju nimajo dodatnih obveznosti. To ni slaba izbira, saj jim v tem primeru ni treba dlje ostati na prizorišču," je za L'Equipe povedal predstavnik organizacije.

Novak Đoković Noro razkritje Šport Šok iz ZDA: Đoković pod drobnogledom nekdanjega FBI agenta

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Antivaxer 10:48 01.december 2023.

    Na vsak način želijo kuščarji Noleta diskreditirati in mu "dokazati" doping ali ga kako drugače očrniti! Vendar obstaja pregovor, da proti vetru ne moreš že kaj 😊 Nole je res svetel primer antivaxerja, intelegenten, zato se pa ni cepil! Vsi, ...prikaži več ali večina njih, ki so verjeli "znanosti" jim je danes žal...NOLE CAR 😀