Šport
5 ogledov

Praznik: Obeta se še ena lepa predstava

koper_main Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa Kopra se bodo za nastop v finalu pokala EHF pomerili z danskim Köbenhavnom. Tako je določil žreb na Dunaju. Izžrebali so tudi pare v vseh preostalih evropskih tekmovanjih.
 

Polfinalna para pokala EHF

C. Koper : Köbenhavn
Aragon : Nordhorn

Na Dunaju so izžrebali polfinalne pare vseh evropskih tekmovanj. Edinemu preostalemu slovenskemu prestavniku, Cimosu iz Kopra , je žreb v polfinalu EHF za nasprotnika namenil danski Köbenhavn . Koprčani so se tako izognili nemškemu Nordhornu in španskemu Aragonu , za katerega igra tudi slovenski reprezentant Beno Lapajne . Prvi tekmi bosta v Kopru oziroma v Zaragozi. Köbenhavn je v tretjem kolu pokala EHF izločil islandski Kopavogs , v osmini finala hrvaški Osijek , v četrtfinalu pa še prepričljivo francoski Dunkerque . Prve tekme v vseh moških pokalih bodo 5. ali 6. aprila, povratne pa teden pozneje. Termina finalnih tekem sta 3./4. maj in 10./11. maj.


Rok Praznik: "Možnosti za vstop v finale so 50:50." © Barbara Milavec

 
V koprskem taboru pred torkovim žrebom niso imeli posebnih želja. "Dobili smo najtežjega možnega tekmeca. Köbenhavn blesti v domačem prvenstvu in ima osem točk prednosti pred drugouvrščenim Aarhusom, oteževalna okoliščina pa je, da bomo povratno tekmo igrali na Danskem. Ne preostane nam nič drugega, kot da se začnemo temeljito pripravljati na tekmeca, ki na slovenskem prizorišču ni tako znan, a je zelo kakovosten," je po dunajskem žrebu dejal nekdanji selektor slovenske moške izbrane vrste in prvi strokovni mož Cimosa Matjaž Tominec . Za oceno žreba smo povprašali steber obrambe Kopra Roka Praznika . "V polfinalu ni slabih ekip, manjša prednost je na strani Köbenhavna, saj se povratna tekma igra pri njih. Mi bomo dali vse od sebe, da gremo še stopničko višje," je pogovor za zurnal24.si začel Praznik. O kvalitetah nasprotnika se je pozanimal pri kolegu iz reprezentance Goranu Kozomari: "Imel sem občutek, da bomo dobili Köbenhavn, zato sem se pogovarjal z Goranom Kozomaro, ki igra na Danskem. Gre za ekipo, ki igra moderen rokomet, z obrambo 6-0 in s hitrim prenosom žoge. Je zelo dobra ekipa in mislim, da bo dvoboj napet ."

Ekipo Köbenhavna sestavljajo igralci iz Švedske, Norveške in Danske. Mnogi od njih tudi branijo barve svojih reprezentanc. V vratih blesti norveški reprezentant Steinar Ege , ki je naši izbrani vrsti povzročal obilo preglavic na zadnjem evropskem prvenstvu. "O Egeju ne gre izgubljati besed, gre za vratarja, ki spada v sam vrh svetovnega rokometa," je Norvežana pohvalil Praznik, obenem pa dodal: "Je pa, tako kot vsi drugi, samo človek, proti dobremu vratarju moraš pač dati od sebe boljšo predstavo kot drugače." Na koncu smo rokometaša Cimosa povprašali še, kakšne se mu zdijo možnosti za napredovanje: "Možnosti za vstop v finale so 50:50. Obeta se še ena lepa predstava za Koper in Slovenijo. V dvoboj gremo neobremenjeni, z željo po zmagi, željo po dokazovanju."

V polfinalu Lige prvakov bosta na sporedu dva nemško-španska obračuna. Kiel Vida Kavtičnika , ki tudi brani naslov, se bo pomeril z Barcelono . Ciudad Real , za katerega nastopata slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Aleš Pajovič , se bo pomeril proti Hamburgu . Polfinalna para v pokalu pokalnih zmagovalcev pa sta  Rein-Neckar Löwen proti Valladoidu ter Kadetten Schaffhausen proti Vezspremu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.