Šport
34 ogledov

Pred Tino le Lindsey

Tina Maze
1/11
EPA
Tina Maze je na superkombinacijski preizkušnji v St. Moritzu osvojila drugo mesto, ugnala jo je le Američanka Lindsey Vonn. Maruša Ferk je bila peta.

Tina Maze je v smuku osvojila šesto mesto, za izjemno Američanko Lindsey Vonn pa je zaostajala za skoraj sekundo in pol. To razliko je v slalomu občutno zmanjšala, a ji je Vonnova vseeno preprečila prvo zmago v tej sezoni. Tina je za Lindsey na koncu zaostala 41 stotink, tretje mesto pa je osvojila Avstrijka Nicole Hosp (+ 0,58).

Odlično je nastopila tudi Maruša Ferk (+ 2,20), ki se je po slalomu z 18. povzpela na peto mesto, brez točk pa je po veliki napaki v slalomu ostala Ilka Štuhec (+ 21,20). Na koncu je osvojila 33. mesto.

Mazejeva je po nastopu povedala, da ji je zmaga spolzela iz rok v zgornjem delu smukaške tekme. "Na smuku v zgornjem delu izgubljam preveč časa. Ne najdem mirnih zavojev na položnejših delih. Tam sem preveč izgubljala, slalom pa je bil zelo dober in vesela sem uspeha. Po bolezni že v Kranjski Gori nisem bila stoodstotna. Še včeraj na treningu sem bila zaskrbljena, noge niso bile prave za brezkompromisni napad. Danes je bilo bistveno bolje in sem lahko napolnila baterije pred tekmo. Vesela sem, da je tako," je bila zadovoljna Mazejeva.

"Na smuku smo imeli nekoliko preveč zaostanka, kar se je pozneje pokazalo tudi na slalomu. Treba bo popraviti ravninski del, kjer je Mazejeva izgubila skoraj sekundo. V tehničnem delu proge je smučala bolje, čeprav je naredila manjšo napako. V slalomu je naredila odličen rezultat, saj je dosegla najboljši čas, vendar ima še rezerve. Je pa v slalomu že na tistih mestih, na katerih mora biti, zato smo zelo zadovoljni," je ocenil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. "Želim popraviti svoj smukaški nastop. Sama še ne znam spustiti smuči, te pa tudi niso najhitrejše. Daleč sicer od tega, da bi bile slabe, vendar jih skušajo izboljšati, pa tudi sama pri sebi iščem še tiste malenkosti, ki jih lahko še izboljšam," je Mazejeva iskala drobce, ki bi jo popeljali do prve zmage v tej zimi.

"Na smuku bi se v zgornjem delu sigurno dalo odpeljati bolje. Zelo sem zadovoljna s slalomom, saj mi to sezono ni najbolj uspeval, tudi lani ni bil ravno rožnat. Zaradi težke podlage so bile punce dosti prestrašene, tudi sama, saj že dolgo nisem bila na taki podlagi. Smučke so mi prijele super, bila sem na dobri poziciji od starta do cilja, tako da je rezultat temu primeren," je po petem mestu povedala Ferkova.

Tina Maze se je z novimi 80 točkami učvrstila na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Skupno je zbrala 768 točk, tretja Marlies Schild jih ima 548. Vonnova prepričljivo vodi, do zdaj je osvojila že 1.070 točk.

V St. Moritzu bo jutri na sporedu še smuk, v nedeljo pa se bodo tekmovalke še enkrat pomerile v superkombinaciji.

St. Moritz, superkombinacija (Ž):

1. Lindsey Vonn (ZDA) 2:28,35
2. Tina Maze (Slo) + 0,41
3. Nicole Hosp (Avt) + 0,58
4. Kathrin Zettel (Avt) + 1,19
5. Maruša Ferk (Slo) + 2,20
...
33. Ilka Štuhec (Slo) + 21,20

Skupni seštevek svetovnega pokala (19/39):

1. Lindsey Vonn (ZDA) 1070 točk
2. Tina Maze (Slo) 768
3. Marlies Schild (Avt) 548
4. Anna Fenninger (Avt) 535
5. Elisabeth Görgl (Avt) 516
...
41. Maruša Ferk (Slo) 102
67. Ilka Štuhec (Slo) 43
90. Ana Drev (Slo) 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.