Šport
26 ogledov

Igra usode: Lampard ukradel zmago Chelseaju

Falcao Di Maria Rooney Van Persie Leicester Manchester United
1/15
EPA
Leicester City je potem, ko je dvakrat izgubljal z dvema goloma razlike, zabil kar pet zadetkov za prestižno zmago nad Man Unitedom (5:3). Derbi dveh favoritov za naslov med Man Cityjem in Chelseajem se je razpletel z remijem (1:1) po napetem dogajanju v drugem polčasu.

Nogometaši Manchester Cityja so z igralcem manj prišli do domačega remija proti Chelseaju (1:1), junak čete Manuela Pellegrinija pa je bil Frank Lampard, sicer legenda Londončanov in najboljši strelec ekipe s Stamford Bridga v njeni zgodovini.

Lampard je prišel na zelenico ob rezultatskem in številčnem manjku domačinov, v 85. minuti pa je s hladnokrvnim strelom premagal Thibauta Courtoisa. Chelsea je ostal na vrhu lestvice in je ob Arsenalu edina neporažena ekipa v prvenstvu. Diego Costa prvič ni zabil gola na premierligaški tekmi.  

Prvi polčas je bolj napadalno začel Man City, toda zaprta postavitev Chelseaja je domačinom preprečevala konkretnejše priložnosti. Čeprav gostje niso sprožili niti enega strela v okvir, so v končnici prvih 45 minut prišli do lepe priložnost, ko je po strelu Branislava Ivanovića na drugi vratnici zamudil Costa.

Razburljiva končnica v znamenju Lampsa

Tudi začetek drugega polčasa ni bil preveč obetaven, City pa je bil povsem blizu vodstva, ko je Ramires v zadnjem trenutku izbil žogo pred Edinom Džekom po strelu Sergia Agüera. V 66. minuti je Pablo Zabaleta s hrbta pokosil Costo in prejel svoj drugi in posledično izključujoči rumeni karton, kar je Chelsea hitro izkoristil.

Že pet minut kasneje je Eden Hazard na desni sprejel žogo in z natančnim nizkim predložkom našel Andréja Schürrleja, Nemcu pa iz bližine ni bilo težko premagati Joa Harta. Chelsea je imel še nekaj priložnosti, da bi zapečatil zmago, toda zgodilo se je ravno nasprotno.

Mou: "Ta liga je nora"

Lampard je v 78. minuti vstopil namesto Aleksandra Kolarova, v 85. pa je izkoristil lepo asistenco Jamesa Milnerja in s strelom v krajši kot matiral Courtoisa. Legenda Bluesov se ni želel veseliti zadetka, takoj po strelu je pogledal v tla. Do konca srečanja je bil City celo bolj nevaren, toda ostalo je pri pravični delitvi plena.

"Zmagovali smo proti desetim, toda ta deseterica je izjemno reagirala in naredila je vse, da bi izenačila. Ko tekma postane čustvena, število igralcev ni več tako pomembno kot takrat, ko je tekma taktična. Premier liga postaja nora. Ni le drugačna, ampak je nora," je po srečanju za BBC povedal trener Chelseaja José Mourinho.

Zvezdniki Uniteda "popili" petardo pri lisicah

Giggs Van Gaal Leicester City Manchester United | Avtor: EPA EPA

Varovanci Louisa van Gaala so v prejšnjem kolu zabeležili prvo zmago, ko so ugnali razglašeni QPR. Opogumljeni in okrepljeni so se nogometaši Manchester Uniteda danes podali na gostovanje k Leicester Cityju, kjer pa so zabeležili novo razočaranje, saj so prejeli kar pet zadetkov (5:3) in ostali pri zgolj petih točkah po petih kolih.

Srečanje med Leicestrom in Man Unitedom se je začelo z enakovrednjo igro na obeh straneh, prvi so zapretili domači. Na drugi strani so domačini izkoristili že svoji prvi dve priložnosti za izdatno vodstvo. V 13. minuti je Radamel Falcao pobegnil po levi in na drugi vratnici našel Robina van Persieja, ki je s pomočjo srečnega odboja od domačega branilca Liama Moora z glavo premagal vratarja Casperja Schmeichela. Tri minute kasneje je Wayne Rooney lepo zaposlil Ángela di Marío, Argenitnec pa je s prefinjeno spodkopal žogo in z lobom podvojil prednost favoriziranih gostov z Old Trafforda. 

Domače lisice se niso predale in so znižale že v naslednjem napadu. Jamie Vardy je na desni ušel Marcosu Roju in podal v sredino, najbolj zbran pred vrati je bil Leonardo Ulloa, ki je z glavo matiral Davida de Geo. Do konca prvega polčasa izrazitih priložnosti nismo več videli, tako da so gostje na odmor odšli s prednostjo enega zadetka.

Epski preobrat Leicestra

Drugi polčas je bolje začel United in Falcao je po podaji Rooneya v 50. minuti s polvolejem zadel prečko, potem ko se mu je odprlo veliko prostora na levi strani kazenskega prostora. Rdeči vragi so do prednosti dveh zadetkov ponovno prišli v 57. minuti. Po predložku Rafaela z desne je Van Persie žogo vrnil na rob kazenskega prostora, streljal je Di María, njegov udarec pa je v mrežo preusmeril Ander Herrera. Toda še enkrat so domači hitro prišli do zadetka priključka. Rafael je s hrbta malce potisnil Varnyja v kazenskem prostoru, sodnik je, morda prestrogo, pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec pa je bil David Nugent.

Že dve minuti kasneje pa izenačnje: po gneči pred vrati De Gee je do strela prišel Esteban Cambiasso in z močnim udarcem zadel za 3:3 in mrk izraz na obrazu Van Gaala. Domačini so za nekaj minut povsem prevzeli pobudo na zelenici, v 76. minuti bi kaj lahko povedli. Po akciji Nugenta se je v obetavni situaciji znašel Andy King, a je zgrešil okvir vrat.

Do zasluženega vodstva so domači prišli v 79. minuti. Juanu Mati je žogo ukradel Ritchie de Laet, lepo našel Varnyja, slednji pa je bil natančen za 4:3. A to še ni bilo vse. V 83. minuti je Varny ob Tylerju Blackettu priboril žogo, s hrbta ga je, tokrat nedvomno, nepravilno oviral Rafael, ki je zakrivil enajstmetrovko in dobil rdeči karton. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil tokrat Ulloa, ki je povišal na 5:3 in veliko slavje pristašev lisic.

Liverpool ne najde prave forme

Danny Welbeck Aston Villa Arsenal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
V soboto je Arsenal v štirih minutah trikrat ukanil do sedaj trdno obrambo Aston Ville in prišel do svoje druge zmage (0:3). Svoj prvi gol za Topničarje je zabil Danny Welbeck, ki je ob tem prispeval še eno asistenco.

Liverpool je zabeležil že svoj tretji poraz v letošnji sezoni, tokrat na gostovanju pri letos odličnem West Hamu (3:1). Domači so že v sedmi minuti vodili z 2:0, zadela sta Winston Reid in Diafra Sakho. Raheem Sterling je znižal zaostanek Redsov še pred koncem prvega dela, zmago varovancev Sama Allardyca pa je potrdil Morgan Amalfitano v 88. minuti. 

Premier league, 5. kolo:

Queens Park Rangers : Stoke City 2:2 (1:1)
Caulker 42., Kranjčar 88.; Biram Diouf 11., Crouch 51.  

Aston Villa : Arsenal 0:3 (0:3)
Özil 33., Welbeck 34., Cissokho 36./ag

Burnley : Sunderland 0:0 (0:0)

Newcastle United : Hull City 2:2 (0:0)
Cissé 73., 87.; Jelavić 48., Diamé 68.

Swansea City : Southampton 0:1 (0:0)
Wanyama 80.
RK: Bony (Swansea) 39.

West Ham United : Liverpool 3:1 (2:1)
Reid 2., Sakho 7., Amalfitano 88., Sterling 26.

Leicester City : Manchester United 5:3 (1:2)
Ulloa 17., 84./11m, Nugent 62./11m, Cambiasso 64., Varny 79.; Van Persie 13., Di María 16., Herrera 57.
RK: Rafael (Man Utd) 83.

Tottenham Hotspur : West Bromwich Albion 0:1 (0:0)
Morrison 74.

Everton : Crystal Palace 2:3 (1:1)
Lukaku 9., Baines 83./11m; Jedinak 30./11m, Campbell 54., Bolasie 79.

Manchester City : Chelsea 1:1 (0:0)
Lampard 85.; Schürrle 71.
RK: Zabaleta (Man City) 66.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.