Šport
206 ogledov

Presenetljiva zamenjava v vodstvu na Dirki po Španiji

Molard
Etapo, kjer so se za zmago med seboj udarili ubežniki, je dobil Simon Clarke (Education First) pred Baukejem Mollemo (Trek Segafredo) in Alessandrom De Marchijem (BMC), medtem ko je Rudy Molard (Groupama FDJ) oblekel rdečo majico vodilnega.

Napadi si sledijo od samega začetka, toda potrebno je več kot ena ura ter 60 prevoženih kilometrov, da se izoblikuje današnji beg, ki ga sprva tvorijo Floris de Tier, Valerio Conti in Stephane Rossetto, toda kmalu se trojici na čelu dirke pridruži še 22 kolesarjev, med katerimi so tudi imena kot Alessandro De Marchi, Lukas Pöstlberger, Rudy Molard, Matteo Trentin, Bauke Mollema, Sep Kuss, Andrey Amador, Gianluca Brambilla, Davide Vilella ter Simon Clarke.

mark cavendish Zvezdnik Šport Zaradi bolezni zapušča kolesarstvo

90 km do cilja začne ubežna skupina razpadati. De Marchi in Rossetto se odločita za napad ter si privozita minuto prednosti pred ostalimi zasledovalci ter skoraj šest pred glavnino. 65 km do cilja pusti De Marchi za seboj tudi Rossetta, toda v vodstvu se mu pridružita Mollema in Clarke. Na vrhu poslednjega vzpona, Alta El Marchal, imajo 45 sekund prednosti pred tremi zasledovalci - De Tierjem, Vilello ter Molardom, pred glavnino pa še vedno dobrih 6 minut.

primož roglič Kriv je komolec Šport Roglič na SP ne bo branil srebrne kolajne

Na spustu proti cilju se vodilna trojica še nekoliko oddalji zasledovalcem. Še 10 kilometrov pred ciljno črto se zdi, da bodo De Marchi, Clarke in Mollema obračunali za etapno slavje, a se tako dolgo gledajo in čakajo kdo bo prvi pospešil, da se jim povsem približajo trije zasledovalci. Navkljub vsemu ohranijo osem sekund prednosti, ko Clarke dobi sprint pred Mollemo in De Marchijem. Molard, ki je v ozadju opravil največ dela, se mora danes zadovoljiti s 6. mestom, mu pa zato uspe v skupnem seštevku za več kot minuto prevzeti rdečo majico.

Clarke | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavnina je prišla čez cilj štiri minute in 55 sekund za zmagovalcem. Po petih dneh ima novi vodilni Molard minuto in sekundo prednosti pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky).

Slovenca Luka Pibernik (Bahrain-Merida) in Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) sta prišla do cilja etape na 169. oziroma 171. mestu, oba z zaostankom 17 minut in 24 sekund. Skupno je Mezgec 151., Pibernik pa 161.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice