Šport
56 ogledov

Prevc: Ne manjša, ampak večja napaka

Peter Prevc Lahti EPA
Po dveh zaporednih zmagah na letalnici v Vikersundu je Peter Prevc v Lahtiju zasedel peto mesto.

Slovenski reprezentanti so dobili zadnje tri posamične tekme v svetovnem pokalu, pod zadnji dve se je podpisal Peter Prevc. 23-letnik je bil po prvi seriji v Lahtiju na dobri poti, da nadaljuje zmagovito serijo, a je v finalu s prvega padel na peto mesto.

V obeh serijah je Goran Janus Prevcu znižal nalet. V prvi se je izšlo odlično, saj je imel Prevc sedem točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci. V drugo je ostal prekratek. Če bi skočil vsaj pol metra dlje, bi se zaradi dodatnih točk uvrstil na drugo mesto.

Prevc je v letošnji sezoni ostal pri enajstih zmagah, v svetovnem pokalu ima na računu 1619 točk. Deset tekem pred koncem je še vedno povsem v igri za rekorda Gregorja Schlierenzauerja iz sezone 2008/09, ko je ob 13 zmagah zbral 2083 točk.

"Peter je zamudil odskok"

"Tekma je bila napeta, razlike so bile majhne. Pet v finalu je sicer odlično, to je lep ekipni nastop. Kar se tiče Petra v tej finalni seriji, pa je zamudil odskok, ki ga je bilo zelo težko nadoknaditi," je po tekmi za STA povedal glavni trener Janus.

Spet ta Lahti ...

"Znova je tu v Lahtiju šlo na treningu vse dobro, potem pa se je končalo malo drugače. Ko dobro opraviš kvalifikacijski oziroma trening skok, si rečeš, da to še nič ne pomeni, da se tekma sploh še ni začela in da bo na tekmi treba to ponoviti. Potem, ko greš na tekmo, moraš imeti čiste stvari v glavi," so bile uvodne misli Prevca. 

Slednji je nato odgovoril še na vprašanje o znižanju zaletnega mesta: "Z Goranom se pred skokom ne pogovarjamo o tem, že dolgo se nismo. Smo se enkrat med novoletno turnejo, pa še to bolj zvečer, ko je Goran rekel, da je hotel dati zalet nižje in zakaj ga ni. Goran vidi, koliko skočijo pred mano, ve, česa sem sposoben in česa sem sposoben, če naredim manjšo napako. V prvi seriji se je odlično izšlo, v drugi pa sem naredil ne manjšo, ampak večjo napako že na mizi. Tudi če bi šel z istega naleta, bi skočil premalo, da bi ohranil vodstvo, ker sem res zamočil, tako da se ta kalkulacija ni izšla."

Komentarjev 1
  • Harrison 06:26 20.februar 2016.

    Če bi vsako tekmo zmagal, bi že človek pomislil, da nisi iz tega planeta. Tako, da je peto mesto odlično. Veliko pomeni, da se zavedaš svojih napak in ne skrbi me, da ne bi doma spet udarili po mizi ob tvoji zmagi !