Šport
26 ogledov

Priložnost za Đokovićevo maščevanje

novak đoković
1/13
Reuters
Finalista predzadnjega teniškega mastersa v letošnji sezoni, ki poteka v Šanghaju, sta Novak Đoković in Andy Murray. Srb je v polfinalu s 6:3, 6:4 premagal Tomaša Berdycha, prav tako v dveh nizih pa je Andy Murray odpravil Rogerja Federerja.

Srbi teniški igralec Novak Đoković, ki z Rogerjem Federerjem bije bitko za prvo mesto na lestvici ATP, je v polfinalu mastersa v Šanghaju s 6:3, 6:4 premagal Tomaša Berdycha. Srb je tako Čeha ugnal še desetič v enajstih obračunih, njegov zmagoviti niz pa šteje že devet zaporednih zmag. Prejšnji teden je osvojil turnir serije ATP 500 v Pekingu, za zmago v polfinalu Šanghaja pa je potreboval le 85 minut. ''Vedno je velik izziv, kadar igraš z igralcem prve deseterice. Tomaš je v zadnjih mesecih v izjemni formi. Vedno je težko igrati proti njemu, saj ima močan servis in odličen forehand. Taktično sem igral pravilno. Veliko pritiska sem vršil na njegov začetni udarec, prav tako pa sem serviral dobro, ko je bilo to potrebno,'' je po zmagi povedal Nole.
Đoković se bo v nedeljo potegoval za trinajsto lovoriko serije masters, letos pa je že slavil v Miamiju in Torontu. ''On je odličen igralec,'' je po tekmi povedal Berdych. ''Njegova igra mi ne ustreza preveč. Rad igram agresivno, vendar mu to ne povzroča težav, zato je z njim težko igrati,'' je dodal sedmi igralec sveta.

V finalu se bo Đoković pomeril z Andyjem Murrayem, ki je s 6:4, 6:4 premagal Rogerja Federerja. Gledali bomo ponovitev finala iz US Opna, kjer je po maratonskih petih nizih svoj premierni grand slam osvojil Murray. Za Škota je bila to prva lovorika v petih poskusih, Nole pa bo svoje maščevanje morda dočakal že v Šanghaju.

Murray v lovu na hat-trick v Šanghaju

andy murray roger federer | Avtor: Reuters Reuters
Murray bo v nedeljo poskusil še tretjič zapored osvojiti masters v Šanghaju. Škot se je zmage na turnirju, ki poteka šele od leta 2009, veselil v sezoni 2010 in 2011, v finalu pa bo moral še enkrat preskočiti oviro, ki sliši na ime Novak Đoković. V medsebojnih dvobojih z 8:7 vodi Srb. Pred obračunom z velikim rivalom in dobrim prijateljem je Murray povedal: ''Poznam ga že 14, 15 let. Odigrala sva nekaj izjemnih in težkih obračunov, ki lahko ogrozijo prijateljstvo. Eden do drugega sva vedno gojila veliko spoštovanja.''

Murray je za napredovanje v finale premagal Rogerja Federerja in statistiko obračunov s prvim igralcem sveta izboljšal na 10:8. V prvem nizu je bila odločilna peta igra, v kateri je Škot odvzel servis nasprotniku in niz rutinirano pospravil v žep. Igro je dvakrat prekinil dež, zgodba drugega niza pa je bila podobna, saj je tretjemu igralcu sveta za končno zmago zadostoval samo en odvzem servisa. ''Danes ni serviral najbolje, zato sem lahko na njegov drugi servis igral zelo agresivno. Nekoliko je upočasnil prvi začetni udarec, zato sem lahko več tvegal. Poskusil sem in uspelo mi je. Ko premagaš morda najboljšega igralca vseh časov, je vedno poseben občutek,'' je povedal Murray.

ATP Masters, Šanghaj, polfinale:

Andy Murray (VBr/3) : Roger Federer (Švi/1) 6:4, 6:4
Novak Đoković (Srb/2) : Tomaš Berdych (Češ/4) 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.