Šport
421 ogledov

Prvi igralka sveta ni všeč, da je igrala proti Kaji Juvan: To je bilo najtežje

Kaja Juvan Profimedia
Kaja Juvan v tretjem krogu OP ZDA izgubila proti prvi igralki sveta.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 60 milijonov evrov izgubila proti prvi nosilki in prvi igralki s svetovne lestvice, Poljakinji Igi Swiatek z 0:6 in 1:6. S tem je 22-letna Ljubljančanka končala nastope na zadnjem grand slamu sezone.

Juvan, trenutno 145. igralka s svetovne lestvice, je do zdaj na turnirjih za grand slam najvišje prišla do tretjega kroga, to ji je uspelo štirikrat. Pred New Yorkom je do enakega dosežka prišla še v Melbournu 2021 ter dvakrat v Wimbledonu v letih 2021 in 2022.

Tokratni dvoboj je Poljakinja začela izredno suvereno in po vsega 15 minutah že vodila s 4:0, Slovenki pa je dvakrat odvzela začetni udarec. Nič kaj dlje Swiatek ni potrebovala še za preostali dve igri v prvem nizu, ki ga je dobila po 24 minutah igre s prvo izkoriščeno zaključno žogico.

Tudi drugi niz se je začel v enakem slogu, saj je Juvan izgubila že svoj prvi servis, Swiatek pa je znova povedla s 3:0. Juvan je nato le prišla do svoje prve igre na svoj servis, a to je tudi vse, kar ji je najboljša tenisačica na svetu dopustila v vsega 50 minutah na igrišču.

Najboljši prijateljici na turneji WTA sta se sicer tretjič pomerili na najvišji ravni, še tretjič je bila boljša Swiatek. "Ni mi bilo všeč, da sem na takšen način zmagovala proti moji najboljši prijateljici. A vedela sem, da moram ostati osredotočena in da ne smem razmišljati o tem. Igrati proti njej je tako, kot bi igrala proti sestri. Nimam veliko prijateljev, ona pa je moja najboljša prijateljica. To je bilo najtežje," je po dvoboju povedala Swiatek.

Juvan je bila edina slovenska predstavnica na glavnem delu turnirja za veliki slam v 'velikem jabolku'. Svojo pot je začela že v kvalifikacijah, kjer je ugnala Brazilko Lauro Pigossi, nato pa še Japonki Haruko Kaji in Himeno Sakatsume.

V uvodnem krogu glavnega dela je nato izločila močno italijansko tekmico in 29. nosilko Elisabetto Cocciaretto s 6:2 in 7:5, v drugem pa je bila boljša od 50. igralke sveta, domačinke Lauren Davis s 6:7 (3), 6:4 in 6:3.

V kvalifikacijah OP ZDA je letos nastopila tudi Tamara Zidanšek, a jo je po zmagah nad Rusinjo Jekaterino Makarovo in Slovakinjo Rebecco Šramkovo na zadnji oviri zaustavila Rusinja Tatjana Prozorova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice