Šport
56 ogledov

Quintana zmagal, a Porte še vedno v rumenem

Sedmo etapo Dirke po Švici je zaznamoval zaključni 29-kilometerski vzpon do Arose. Z njim je najhitreje opravil Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar), ki se je tako zavihtel na drugo mesto v skupnem seštevku. Rumeno majico je zadržal Richie Porte, ki je etapo končal na tretjem mestu.

Kmalu po startu današnje etape se v ospredju izoblikuje beg kar 31 kolesarjev, med katerimi sta Kristijan Koren ter Jan Polanc. V begu je tudi Mark Christian, vodilni v seštevku za najboljšega hribolazca, ki prvi prečka vzpon Wasserfluh ter si tako zagotovi skupno zmago v tej razvrstitvi.

Beg doseže poslednji vzpon s prednostjo dveh minut. Najmočneje deluje Joe Dombrowski, saj njegovemu napadu preostali ubežniki ne uspejo slediti. Ko vznožje zadnjega vzpona doseže tudi glavnina, na vso moč napade Nairo Quintana, ki začne prehitevati ubežnike in 16 km do cilja prehiti tudi Dombrowskega.

 | Avtor:

Nekaj ubežnikov uspe držati tempo Quintane, ki vozi nekje s 30-sekundno prednostjo pred skupino z rumeno majico.

Na najstrmejšem delu, 5 km do cilja, se Richie Porte poda v lov za Quintano, ki se končno uspe otresti preostanka ubežnikov. Danec Jakob Fuglsang se pridruži Portu v lovu na Kolumbijca. Toda Quintana uspe zadržati svojo prednost ter prečka ciljo črto z 22 sekundami prednosti pred Fuglsangom in Portom. Nizozemec Wilco Kelderman (Sunweb) zaostane še dodatnih 16 sekund ter tako pade na tretje mesto v skupnem seštevku.

Solidno se je držal tudi Slovenec Simon Špilak, na cilj je kot 11. prišel z minuto in osem sekundami zaostanka, v generalni razvrstitvi pa je kolesar Katjuše zadržal deveto mesto, za Portom zaostaja minuto in 48 sekund.

 | Avtor:

Jan Polanc je na vzponu hitro popustil, nekaj časa je nato še poskušal slediti Quintani, ko je ta ubežnike ujel, na koncu pa si je nabral štiri minute in 25 sekund zaostanka in zasedel 31. mesto. Skupno je z zaostankom devetih minut in 30 sekund na 25. mestu.

Kristijan Koren je zaostal več kot 25 minut, se uvrstil na 97. mesto, v skupni razvrstitvi je 92. (+1:08:25).

V soboto bo na sporedu nekoliko lažja krožna etapa v Bellinzoni, kjer se bo v nedeljo s kronometrom dirka tudi končala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice