Šport
3 ogledov

Rahmatuljin: S takšnim pristopom ne gre

Ildar Rahmatuljin se je z Olimpijine klopi preselil k mariborskemu Stavbarju. Žurnal24 main
Slovenski hokejisti so v tretjem kolu svetovnega prvenstva divizije I s težavo ugnali reprezentanco Hrvaške. Za analizo srečanja smo povprašali hokejsko legendo Ildarja Rahmatuljina.
 
 

Napake se da odpraviti, čeprav je časa malo. To so napake, ki se slovenski reprezentanci dogajajo že dalj časa.

Ildar Rahmatuljin

 
Risi na tekmovanju "drugorazrednih" reprezentanc svetovnega hokeja ne blestijo. Številnim nepotrebnim napakam s tekem proti Avstraliji in Litvi je sledila še skorajšnja zaušnica proti Hrvatom. Je bivši član slovenske hokejske reprezentance Ildar Rahmatuljin pričakoval tako borbeno in nevarno Hrvaško? "V bistvu da. Treba pa je povedati, da pristop slovenske reprezentance ni bil na pričakovani ravni. Takšen rezultat in potek tekme ni bil pričakovan. Menim, da je slovenska reprezentanca tekmo vzela preveč ležerno," je povedal hokejist, rojen v Kazanu, in dodal: "Mislim, da je bila dobra igra v zadnji tretjini le preblisk. Če gledamo, proti komu igramo, ne bi smeli imeti takšnih težav."

Če so na prvih dveh srečanjih v oči bodle nepotrebne izključitve, so proti Hrvatom prednjačile napake v obrambni vrsti. Lahko varovanci Johna Harringtona te vrzeli v igri odpravijo pred odločilnima tekmama proti Japonski in Kazahstanu? "Napake se da odpraviti, čeprav je časa malo. To so napake, ki se slovenski reprezentanci dogajajo že dalj časa. Vsako srečanje do zdaj smo začeli slabo. A srečanje se igra 60 minut in s pravim pristopom se da to popraviti. Treba je doseči gol več od nasprotnika in o tem ni dileme," je dejal strateg hokejskega moštva Stavbar Maribor in se dotaknil sredine tekme proti Japoncem, ki so Slovence ugnali na kvalifikacijah za nastop na OI: "Če želimo proti Japonski nekaj doseči, mora biti pristop pravi, s takšnim odnosom, kakršen je zdaj, ne bo šlo." Za konec nam je Rahmatuljin zaupal še pričakovanja glede razpleta turnirja: "Želim si, da bi Slovenija tako kot na prvih treh tekmah zmagala in se uvrstila v skupino A. Vse je odvisno od moštva, oni odločajo, ali nam bo uspelo ali ne."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.