Šport
1366 ogledov

Risi z veliko zmago na SP

jan urbas
Slovenci z odlično popotnico na SP v Rigo.

Slovenska hokejska reprezentanca je z zmago končala pripravljalno obdobje pred svetovnim prvenstvom elitne skupine v Rigi. Slovenci so na zadnji testni tekmi pred SP v danes Koebenhavnu premagali Dansko s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0).

Slovenci so tako na najboljši način zaokrožili dolgo obdobje priprav, ki se je začelo pred več kot mesecem z uradnimi pripravami na Bledu. V tem času so izbranci Matjaža Kopitarja odigrali skupno deset prijateljskih tekem.

Tudi za Dansko, ki bo na SP igrala v drugi predtekmovalni skupini v Tampereju, je bila današnja tekma zadnji test. Slovenci pa so ga opravili bolje, v 11. minuti je za vodstvo poskrbel Jan Urbas, ki mu je Kopitar namenil vlogo kapetana na SP.

V nadaljevanju so sicer tudi Danci premagali vratarja Gašperja Krošlja, toda Slovenija je imela odgovor v 33. minuti, ko je za novo vodstvo zadel Jan Drozg. Še pred koncem druge tretjine ga je povišal Kristjan Čepon, 3:1 pa je bil tudi končni izid tekme. Slovenija, ki je lestvici mednarodne zveze IIHF pred SP na 19. mestu, je tako premagala deseto reprezentanco sveta.

Prejšnji teden so Slovenci dvakrat, s 4:0 in 4:2, premagali druge novince med elito Madžare. Dva poraza pa je Slovenija doživela na gostovanjih v Parizu, ko je bila Francija boljša s 4:3 in 2:1.

Pred tem je na domačih tekmah na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko; ti tekmi se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi testni tekmi aprila v Beljaku pa je Slovenija Avstrijo premagala s 5:3.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka v soboto, 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice