Šport
939 ogledov

Rojak pošteno prestrašil Đokovića: "Vsekakor mi ni bilo prijetno"

Novak Đoković Epa
Novak Đoković se je v tretjem krogu OP ZDA vrnil po zaostanku dveh nizov in na koncu ugnal rojaka Lasla Đereja. "To je bila ena najtežjih iger, ki sem jih igral tukaj že mnogo, veliko let," je po dvoboju dejal drugi nosilec turnirja.

Novak Đoković si je davi po srednjeevropskem času zagotovil mesto v osmini finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Srbski zvezdnik je v tretjem krogu zadnjega turnirja za veliki slam v sezoni zaostajal že z 0:2 v nizih, a je nato pričaral sanjsko vrnitev in premagal Lasla Đereja iz Srbije z izidom 3:2 v nizih za napredovanje.

Đoković, ki bo po turnirju v ZDA na najnovejši svetovni jakostni lestvici prevzel številko 1 v moškem tenisu, se je le opomogel po nepričakovano slabem začetku dvoboja na stadionu Arthurja Asheja in dosegel zmago s 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 v treh urah in 45 minutah. Dvoboj se je zavlekel v zgodnje jutranje ure in se je končal šele ob pol dveh po tamkajšnjem času.

Đoković je z zmago, s katero se je vrnil iz brezna poraza, postavil novi mejnik. Osmič v karieri je nadomestil zaostanek 0:2 in zmagal v petih nizih na turnirju za grand slam.

"Upam, da ste uživali v predstavi," je Đoković v prvem intervjuju po dvoboju na igrišču polaskal navijačem, ki so kljub nočnim uram še vztrajali na tribunah. "Vsekakor mi ni bilo tako prijetno, še posebej v prvih dveh nizih. To je bila ena najtežjih iger, ki sem jih igral tukaj že mnogo, veliko let," je dejal.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Še enkrat je na pomoč priskočila skoraj nadčloveška zbranost 36-letnega 23-kratnega prvaka turnirjev za grand slam med posamezniki, ki se najbolj izkaže takrat, ko je pod največjim pritiskom.

Đere, 32. nosilec v New Yorku, nikoli ni presegel tretjega kroga turnirjev za grand slam in je na zadnjih štirih postankih na OP ZDA izpadel že v prvem krogu.

Toda 28-letnik je presenetil Đokovića v uvodnih dveh nizih, saj je igral zbrano in samozavestno ter povedel z 2:0, potem ko je v vsakem nizu enkrat prekinil brejk svojega rojaka.

Kljub temu, da se je dvoboj zdel že zapečaten, pa je Đoković prestavil v višjo prestavo v tretjem, četrtem in petem nizu. Nenadoma tekmečev servis, ki je bil v uvodnih dveh nizih skoraj nepremagljiv, ni več bil tako neubranljiv.

Stefanos Cicipas OP ZDA Šport Odpustil ga je že drugič letos

Đoković je kasneje razkril, da je v slačilnici, potem ko je zaostajal dva niza, moral sam sebi povedati marsikatero krepko.

"Gledal sem se v ogledalu in sem se smejal samemu sebi, ker sem bil tako jezen zaradi načina igre, da sem skušal dvigniti svoje razpoloženje. To sem naredil že nekajkrat v svoji karieri in ni uspelo, nocoj pa je uspelo in hvaležen sem," je dejal.

A na igrišču Đokoviću ni bilo do smeha, kar je bilo zelo očitno na začetku četrtega niza, ko je po dveh izgubljenih točkah na svoj servis znorel nad trenerjem Goranom Ivaniševićem. Hrvaški teniški strokovnjak, nekoč drugi igralec sveta, je takšnih izpadov že vajen, zato je vse skupaj sprejel povsem stoično.

Đoković, ki lovi rekordni 24. naslov na turnirjih za grand slam v New Yorku, se bo v nedeljo za mesto v četrtfinalu pomeril s še enim igralcem z območja nekdanje Jugoslavije. Njegov tekmec za četrtfinalno vstopnico bo 105. igralec sveta 25-letni Hrvat Borna Gojo, ki je v treh nizih ugnal Čeha Jirija Veselija.

tenis Pritožbe se vrstijo Šport Vonjave s tribun povzročajo veliko razburjenja v New Yorku

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.