Šport > Nogomet
28 ogledov

Rooneyjeva neumnost v Podgorici

črna gora anglija rooney rdeči karton
1/7
Reuters
Anglija si je v Podgorici zagotovila potrebno točko proti Črni gori in tako že pred zadnjim kolom slavi prvo mesto v skupini G kvalifikacij za Euro 2012. S potezo, ki mu vsekakor ni v čast, selektorju Fabiu Capellu pa ne pogodu, se je predstavil večno vihravi Wayne Rooney. Video najdete spodaj.

Miodraga Džudovića je angleški zvezdnik Wayne Rooney pošteno kresnil po nogi, ko ni bilo za to nobene potrebe in pordel. Po Davidu Beckhamu je Rooney postal šele drugi angleški nogometaš v zgodovini, ki si je dvakrat dovolil rdeči karton v reprezentanci. Video z vrhunci tekme med Črno goro in Anglijo najdete TUKAJLE. Rooneyjev rdeči šov iz 73. minute tekme se začne na 30 sekundah.

Manchestrov zvezdnik je sicer našel nekaj razumevanja pri Capellu, ne v popolnosti. "Napravil je neumno napako in se opravičil. Gre za res pomembnega igralca z obilico izkušnjami. Ampak napravil je neumno napako, kar sem že videl tudi pri drugih igralcih njegovega kova. Ne razumem, zakaj. Ne morem vstopiti v Roonejevo glavo na tekmi,“ je bil za Skysports slikovito nejevoljen Italijan: "Lahko mu povem prej. Lahko ga zamenjam. Lahko najdem druge rešitve. Ampak preprosto ne razumem, kako se lahko takšne stvari dogajajo. Ne le pri Rooneyju.“

Črno goro, ki si je z remijem 2:2 zagotovila dodatne kvalifikacije že pred gostovanjem v Švici v zadnjem kolu, je prvič vodil Branko Brnović, ki ni mogel razumeti, kako je lahko Rooney sploh igral, potem ko je pred dnevi izbruhnila afera, povezujoča njegovega očeta in stave, zaradi česar je bil Rooney starejši tudi aretiran. "Iskreno rečeno, nisem pričakoval, da bo igral, saj gre za resne stvari, zato se ni lahko osredotočiti na tekmo. Morda je ravno zaradi tega storil, kar je,“ je dejal Brnović.

Njegova Črna gora si je senzacionalno zagotovila dodatne kvalifikacije, čeprav je po po pol ure že zaostajala z 0:2. Angleži so zadeli v 11. in 31. minuti prek Ashleyja Younga in Darrena Benta. A Črnogorci so postavili na glavo vse stereotipne šale o njihovem značaju. Še pred odmorom so znižali prek Elsada Zverotića, v sodniškem podaljšku pa z nemško vztrajnostjo izenačili. Strelski junak je postal Andrija Delibašić. Mirko Vučinić in druščina tako v Švico potujejo brezskrbni, saj jim drugega mesta ta ne more več izmakniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.