Šport > Nogomet
38 ogledov

Stanković: "Slovenija, hvala za darila"

Sinisa Mihajlovic sodnik Vitor Manuel Melo Pereira rdeci karton izkljucitev
1/6
Reuters
Nekdaj izvrstni srbski nogometni reprezentant, danes trener Fiorentine Siniša Mihajlović o Italiji in zloglasnih dogodkih pred prvo tekmo v Genovi. Reprezentanci bosta obračunali nocoj, srečanje pa bo odločilno tudi za Slovence. Srbski kapetan Dejan Stanković je slovenski izbrani vrsti zelo hvaležen.

"Slovenija je bila v zelo dobrem položaju, nato je bila njena igra vse slabša, začela je delati napake in se spravila v zanjo zelo težaven položaj. Da, to so bila klasična darila Srbiji in zanje se Sloveniji lepo zahvaljujem. Seveda pa ne glede na mojo navezanost na vašo državo nimam v načrtu vračanja uslug; ne jaz ne moji soigralci v reprezentanci. Tudi po slovenski zaslugi imamo usodo trdno v svojih rokah, o njej pa želimo na vsak način dokončno odločiti v Beogradu, nikakor ne bi želeli odločati na gostovanju v Mariboru," je na tiskovni konferenci pred kvalifikacijskim obračunom za Euro 2102 med Srbijo in Italijo dejal Interjev vezist Dejan Stanković, sicer svak Olimpijinega športnega direktorja Mileta Ačimovića.

Siniša: "Sram me je bilo, da sem Srb"

Nekdanji znameniti srbski branilec, zdaj pa trener Fiorentine Siniša Mihajlović je pred tekmo Srbije in Italije priznal, da je lanskega oktobra ob znamenitih neredih pred tekmo v Genovi prvič občutil sram zaradi svojega rodu. "Prvikrat me je bilo sram, da sem Srb. Razočaran sem bil, ker je bila to ena najbolj črnih zgodb v zgodovini našega nogometa. Vendar je od tedaj minilo že skoraj leto in zdaj so čustva drugačna. Prepričan sem, da se bomo oddolžili za vse storjeno," je dejal Mihajlović, ki že 20 let živi v Italiji: "Moja družina je tam in navadil sem se na življenje v Italiji."

Nekdanji doktor prostih strelov in dober "znanec" Saša Udoviča – ravno po odrivanju slovenskega reprezentanta je Mihajlović na znameniti tekmi EP 2000 med Slovenijo in Srbijo, ki se je končala s 3:3, dobil rdeči karton – ima odlično mnenje o italijanski reprezentanci: "Italija ima kakovostno ekipo, Prandelli pa je izvrsten selektor. Menim, da je vnesel svežino, najboljši pokazatelj pa so rezultati – Italija je prepričljivo prva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.