Šport
72 ogledov

Rusi na krilih Medvedjeva do premierne zmage

Danil Medvedjev Andrej Rubljov Epa
Končan je Pokal ATP, v finalu sta se pomerili izbrani vrsti Rusije in Italije.

Četrti teniški igralec sveta Rus Danil Medvedjev bo na ponedeljkovem odprtem prvenstvu Avstralije eden najbolj vročih igralcev, potem ko je nanizal 14 zaporednih zmag. Danes je Rusijo v finalu proti Italiji popeljal do premiernega slavja na pokalu ATP. A 24-letnik ostaja skromen v pričakovanjih.

"Mislim, o tem ne odločam jaz. Upam, da bom lahko še naprej kazal raven igre kot sem jo na zadnjih dvobojih, potem bom imel možnosti za zmago na tekmah. To je najpomembnejše," je dejal Medvedjev in dodal: "Saj me že poznate: vedno grem tekmo po tekmo in ne želim prehitevati dogodkov."

Medvedjev je popeljal Rusijo do odločilne točke za zmago z 2:0 nad Italijo, potem ko je s 6:4 in 6:2 premagal desetega igralca sveta, Mattea Berrettinija.

"Vsaka tekma je težka. Lahko se poškoduješ, lahko izgubiš, lahko tekmec preda dvoboj. Nikoli ne veš, kaj bo. Sam bi bil rad le na igrišču in pokazal dober tenis," je še dejal Medvedjev po svoji deseti zaporedni zmagi nad igralci iz "top 10" na svetovni lestvici.

Njegov reprezentančni kolega Andrej Rubljov, osmi igralec sveta, je prav tako v dobri formi in je dobil vse štiri svoje dvoboje letos, v koronskem letu 2020 pa je osvojil pet turnirskih zmag, največ med vsemi. Žreb je določil, da bi se ruska igralca lahko pomerila med seboj v četrtfinalu OP Avstralije v Melbourne Parku.

Marijana Veljović Zahteva Šport To se v tenisu še ni zgodilo, sodnica se je le čudila

Ruska reprezentanca je bila edina med 12 ekipami pokala ATP, ki je nastopala z dvema igralcema iz najboljše deseterice, in je na poti do finala izločila Japonsko, Argentino in Nemčijo. V finalu proti Italiji pa je najprej Rubljov v le 61 minutah uničil Fabia Fogninija s 6:1, 6:2, nato pa je Medvedjev z zmago nad Berrettinijem dobil odločilno točko za rusko slavje, zanjo je potreboval 79 minut.

Rusija ATP Pokal | Avtor: Epa Epa

"To je neverjetno," je dejal kapetan Rusije Jevgenij Donskoj in dodal: "Če bosta oba nadaljevala s takšno igro, se bosta glede na žreb pomerila v četrtfinalu OP Avstralije, o tem ni dvoma."

Premierno izvedbo pokala ATP so lani osvojili Srbi, a so jih letos na čelu s številko 1 Novakom Đokovićem v skupini A izločili Nemci.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je danes priznal, da že 15 dni trpi zaradi bolečin v hrbtu. Kot je dejal za spletno stran ausopen.com, zato ne more dokončno potrditi svojega nastopa na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, ki se bo začel v ponedeljek.

Pokal ATP, finale:

RUSIJA 2-0 ITALIJA
Andrej Rubljov - Fabio Fognini 6:1, 6:2
Danil Medvedjev - Matteo Berrettini 6:4, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice