Šport
1635 ogledov

Šestkratni olimpijski prvak kršil dopinška pravila

ryan lochte EPA
Ameriški zvezdnik znova suspendiran.

Ameriška protidopinška komisija (Usada) je slovitemu ameriškemu plavalcu Ryanu Lochteju naložila 14-mesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja pravil o dopingu in uporabe prepovedane intravenozne infuzije, poročajo številni mednarodni športni mediji.

To je že druga kazen za Lochteja, pred slabima dvema letoma mu je ameriški olimpijski komite zaradi lažnega pričanja naložil 10-mesečno kazen, ki jo je odslužil avgusta lani.

Dobitnik 12 olimpijskih kolajn je prvi škandal zakuhal na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, ko je medijem in nato policiji lagal, da so ga skupaj s sotekmovalci oropali. Lochte je bil vpleten v nočni incident z varnostniki na bencinski črpalki v razvpitem brazilskem mestu, nato pa si je izmislil zgodbo, da so ga skupaj z reprezentančnimi kolegi oropali. Podal je celo lažno prijavo na policijo, da je bil žrtev oboroženih roparjev.

ryan lochte Depresija Šport Lochte po incidentu razmišljal o samomoru

Ameriški olimpijski komite je plavalca zaradi lažne prijave kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, štirimesečne suspenze pa so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri škandalu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen. Plavalci so si oboroženi rop na bencinski črpalki preprosto izmislili kot opravičilo za noč, preživeto v pijančevanju. Izmišljena zgodba o ropu po nočnem popivanju in veseljačenju je skorajda zanetila mednarodni spor med Brazilijo in ZDA.

Triintridesetletni Lochte, ki ima v svoji zbirki šest odličij najbolj žlahtnega leska z olimpijskih iger ter dvanajst s svetovnih prvenstev, se bo po novi kazni Usade na veliko plavalno sceno lahko vrnil šele julija prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice