Šport
18 ogledov

Slaba igra in preračunljivost za izpad Nigerije

Slonokošćena obala Kamerun Yaya Toure Youtube (PrtSc)
Nogometaši Nigerije so svojim privržencem pripravili nov šok. Po številnih sporih in razprtijah znotraj ekipe in zveze so poskrbeli še, da ne bodo branili naslova prvaka na afriškem pokalu leta 2015.

Potem ko so Nigerijci v odločilni tekmi le remizirali z Južnoafriško republiko, izid je bil 2:2, so zasedli le tretje mesto v kvalifikacijski skupini. Južnoafriška republika na gostovanju v Nigeriji ni potrebovala točk, uvrstitev na prvenstvo v Ekvatorialni Gvineji so si zagotovili že prej, toda vseeno so osvojili točko, ki so se je najbolj razveselili v Kongu, saj je ta reprezentanca po zmagi na gostovanju v Sudanu osvojila drugo mesto.

Nigerijci bi se kljub remiju lahko uvrstili naprej, če se druga tekma v njihovi skupini, med Slonokoščeno obalo in Kamerunom, ne bi končala z remijem (0:0). Obe reprezentanci sta vedeli, da jima za napredovanje zadošča že remi, zato sta ob koncu le še čakali na zadnji žvižg, kot lahko vidite na zgornjem posnetku.

Zmeda pri organizaciji

Znani so že vsi udeleženci prvenstva, in sicer Slonokoščena obala, Kamerun, Kongo, Alžirija, Zelenortski otoki, Južnoafriška republika, Tunizija, Zambija, Burkina Faso, Gabon, Senegal, Gana, Mali in Gvineja.

Prvenstvo bi sicer moralo biti v Maroku, a so organizatorji sporočili, da zaradi izbruha ebole niso sposobni v tako kratkem času pripraviti varnostnih ukrepov, ki bi preprečevali morebitno širjenje bolezni. Maročani bodo decembra kljub temu gostili svetovno klubsko prvenstvo. Afriška zveza je zaradi te dvoličnosti suspendirala Maroko in organizacijo turnirja zaupala Ekvatorialni Gvineji, ki je bila sicer že pred tem diskvalificirana, ker je uporabljala nogometaše, ki niso imeli pravice nastopa za njihovo izbrano vrsto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.